Interaktivni dodatki:


Datum: 1. NOV 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj vsebuje mleko in za koga ni priporočljivo?

Že res, da je danes težko dobiti pravo naravno in zdravo mleko. A če se potrudite, boste našli tudi to ...

Domače kravje mleko je bogato z minerali in hranljivimi snovmi, priporočamo pa ge vsem, ki še rastejo. V 2,5 dcl mleka se namreč skriva 40 odstotkov dnevih potreb joda, triptofana (hormon spanca), kalcija ter vitamina B2 in B12. Seveda mleko vsebuje veliko več, kot samo to: ima še veliko vitamina K, vitamina A, kalija, fosforja ... Najlepše pri tem pa je, da je v kozarcu hladnega mleka samo 502 J (120 kalorij).

Kljub vsemu, da mleko ni izdatno kalorično, bodite previdni, če ste na dieti.

Mleko odsvetujemo vsem, ki so občutljivi na laktozo, težave lahko povzroči tudi v večernih urah, zato se ga v popoldanskem času raje izogibajte. Zapomnite si, da je mleko dobrodošlo pred kosilom, po tem pa ne več. Če ne jeste kosila (beri: prisegate na zgodnjo večerjo), potem se mleku raje ognite, ali pa poiščite rastlinski mlečni nadomestek.

In še ena stvar je pomembna: svojo težo dajte na pol, delite z 10 in boste dobili, koliko mleka je še zdravo popiti na dan. Če imate 60 kilogramov, nikar ne popijte več kot 3 dcl mleka. Dopoldan seveda.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani