Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Poznate jutranje rutine za boljše zdravje

Zjutraj bi naredili marsikaj, samo da pridobimo nekaj minut spance. A resnica takega početja je precej kruta ...

Če se boste znebili nekaterih slabih jutranjih rutin, boste največ naredili za svoje zdravje in imunski sistem.

Ne uporabljajte alarmov
Če se zjutraj ne morete pravočasno zbuditi, raje pojdite pravočasno spat. Alarm povzroči v telesu velik stres, utišanje alarma samo zato, da pridobimo nekaj minut spanca, pa pomeni, da se bomo zbudili utrujeni, nemirni, pod pritiskom in pod stresom. Za vse to pa je kriva samo budilka. Vstran u njo!

Pravilo 30-30-30
Vstajanje mora postati ritual. Poskusite in boste videli, da pomaga. Gre pa tako: optimalna količina spanja je 7 do 8 ur. Ko se zjutraj prebudite, nikar takoj ne vstanite. Najprej dajte eno nogo iz postelja, vendar poskusite se ne dotakniti tal. Počakajte 30 sekund, nato iz postelje dajte še drugo nogo. Spet počakajte 30 sekund, šele nato stopite na tla in se naslednjih 30 sekund poskusite dobro pretegniti. S tem boste enakomerno pospešili krvni pretok in sprostili mišice.

Kozarec vode
Telo se med spanjem čisti, mišice regenerirajo, zato je normalno, da se zbudimo žejni. Vsak dan bi morali začeti tako, da popijemo kozarec vode (vanj lahko dodamo sok pol limone). Pri tem pazite le na to, da popijete mlačno vodo. Hladna bo koagulirala maščobe in vam s tem naredila več škode.

Meditirajte
Kdo pravi, da možgani ponoči nič ne delajo?! O, pa še kako delajo! To boste najbolje občutili, če si boste vzeli nekaj minut, da sprostite in umirite možgane. Pomislite na kaj lepega, na kak sanjski dopust ... Za 10 do 15 minut se potopite v pozitivne misli. Tak dan bo bolj energičen in produktiven. Poskusite! Presenečeni boste, kako malo je potrebno za lep začetek dneva.

Jejte zdrav zajtrk
Zajtrka nikar ne preskočite. Pripravite si kak zelenjavni smuti, morda avokadov toast (toast z namazom avokada), vedno so dobrodošli ovseni kosmiči ... Hrana naj bo lahka in energijsko bogata. Čez dan boste to energijo koristno porabili, zato vas ni treba biti strah, da bi se od tega zredili. Vsekakor pa se zjutraj izognite mesu, mesnim proizvodom ter procesirani in ocvrti hrani.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani