Interaktivni dodatki:


Datum: 21. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Očistite črevesje z radikalno metodo

Razstrupljanje organizma ne pomeni njegovo slabitev, pač pa krepitev imunskega sistema pred zimskimi virusi in bakterijami.

Morda bo kdo pomislil, da sedaj ni pravi čas za čiščenje organizma, vendar se moti. Čiščenje ni samo proces, ki je popularen v spomladanskih mesecih, pač pa je pomembno tudi, da telo očistimo še pred zimo. Znebite se težkih kovin, predramite notranje organe, črevesje očistite toksinov ... Morda niste vedeli, a več kot 80 odstotkov vašega zdravja je odvisna od hrane, ki jo jeste.

Zato pričakajte zimo pripravljeni in ne obremenjujte organizma s poletno in jesensko nesnago.

Sestavine:

  • 1/2 kg korenčka
  • 1/2 kg rdeče pese
  • pest suhih marelic
  • pest rozin
  • žlica medu
Priprava:

Priporočamo vam, da uporabite ekološko pridelane sestavine. Vse sestavine narežite na manjše kose. V lonec najprej dajte peso in korenček (pozorni bodite, da lonec nima poškodovanega emajla), nato pa vse skupaj prelijte z vrelo vodo in sicer toliko, da bo voda za približno 2 prsta prekrila sestavine.

Šele nato dodajte pest suhih marelic in rozin ter celoto posodo postavite na ploščo, da voda zavre. Pustite vreti približno en minuto, nato pa odstavite. Ko se ta zelenjavni kompot čez čas ohladi, dodajte še med. Vse skupaj postavite na hladno, suho in hladno mesto, pokrijte in pustite stati 12 ur.

Na koncu vse skupaj precedite in pijte ta sok. Preostanek lahko uporabite za kuhanje, da s to mešanico izboljšate okus, sicer pa pijte vsaj 3-krat na dan po pol kozarca (1 dcl).

Čistilni učinek tega napitka vas bo presenetil!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
korenje
 
rdeča pesa
 
suhe marelice
 
rozine
 
med
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani