Interaktivni dodatki:


Datum: 18. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Izjemen nasvet z ingverjem ali hrenom

Gotovo se vam je kdaj zgodilo, da ste se zvečer preveč najedli, ponoči pa niste mogli spati? In še za eno stvar je dober ta nasvet: naslednje jutro bo vaša tehtnica šokirana!

Ingver sodi med izredno zdrava in koristna super živila. Njegove pozitivne lastnosti so nedvomne. Zato je priporočljivo vsak dan pojesti vsaj 2 žlički ingverja. Kljub vsemu pa obstaja trik, kako narediti čudež dobesedno čez noč, pa pri tem na boste pojedli niti žlice ingverja.

Učinki hrena so po mnogih parametri celo boljši. Hren je tudi ena najbolj zdravih vrtnin v naših krajih. Pravzaprav mu prav lokalna pridelava daje moč. 100 gramov hrena ima na primer samo 200 J (48 kalorij), ingver pa 330 J (79 kalorij). Hrena ima 11 gramov ogljikovih hidratov, ingver 18 gramov, kar je spet boljše za hren. Hrena ima 25 mg vitamina C, ingver samo 5 mg (za primerjavo: limona ima okrog 50 gramov vitamina C) ...

Le pri deležu magnezija je ingver boljši. 100 gramov ingverja vsebuje 43 mg magnezija, 100 gramov hrena pa ima "samo" 27 mg.

Kako torej izkoristiti moč hrena ali ingverja? So rezultati te nočne seanse omejeni samo na ženske? Morda moške? Je potrebna kakšna posebna dieta, morda posebej način telovadbe?

Nič takega ni. Pripraviti si morate običajen obkladek, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

Zakaj?

Ta nasvet boste po internetu našli v neštetih oblikah, a vse skupaj se je začelo, kot shujševalni trik, ki ima tako neverjetno rezultate, da mu mnogi še danes težko verjamejo. Gre namreč za trik, kjer lahko v samo eni noči med spanjem shujšate za 2 do 3 kilograma. Če ste ob tem pomislili, da gre spet za še en dolgovezen recept, je tokrat drugače. Rezultat je brez odrekanja namreč viden že naslednji dan.

Kot smo že velikokrat zapisali: največ kar lahko izgubite, je nekaj časa in seveda kopica kilogramov.

Sestavine:

  • 2 žlici hrena ali ingverja v prahu
  • 4 žlice vsakdanjega losjona
  • toliko plastične folije, da si jo lahko nekajkrat ovijete okoli trebuha
Uporaba:

Zelo pomembno je, da dan začnete s toplim obkladkom. Brisačo namočite v res toplo vodo in jo za 4 do 5 minut namočite v vodo. To bo odprlo pore na koži, telo pa bo lažje izkoristilo moč hrena ali ingverja.

V drugem koraku zmešajte losjon in hrena ali ingver v prahu. S to kremo si namažite predel okoli trebuha, na koncu pa s plastično folijo na tesno ovijte.

Optimalno je, da sta tako zaviti vsaj 6 ur, zato izkoristite spanec za hujšanje. Občasno boste zaviti v folijo čutili ščemenje, mravljinčenje in nenavadno vročino, kar vas ni treba skrbeti. To samo pomeni, da proces hujšanja deluje.

Za konec pa še to: ker oba (ingver in hren) delujeta protivnetno in antibakterijsko, lahko na ta način umirite prebavo. To je pomembno predvsem takrat, ko se čez dan ali zvečer močno najeste.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani