Interaktivni dodatki:






Datum: 8. AVG 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zaklad zdravja: semena lubenic pomešana z olivnim oljem

Večina bi semena lubenic vrgla proč, nekateri bi jih zmleli v prah, le redki pa bi jih zmešali z olivnim oljem. Zakaj?

Semena lubenico so izjemno koristna, ker vsebujejo veliko vlaknin, vitaminov in drugih snovi, ki zdravijo celo vrsto bolezni.

Da bi pripravili zdravilno mešanico, potrebujete čim več semen, ki jih s kavnim mlinčkom zmeljite v prah. Nato vzemite žličko zmletih semen in žličko olivnega olja. Zmešajte in pojejte.

Kombinacija hranilnih snovi iz semen lubenic in hranilne snovi iz olivnega olja spodbudijo telo, da jih hitreje in učinkoviteje absorbira. S to kombinacijo je faktor izkoriščenosti tudi do 4-krat večji, kot sicer. To kar dosežete z eno žličko,bi sicer s 100 grami. Pojesti 100 gramov zmletih semen lubenice je vsekakor težje, kot pojesti žličko semen zmešane z žličko olivnega olja.

Poskusite, ni tako grozno ...

Zakaj bi to morali početi vsak dan?

Beljakovine
Semena lubenic so izjemno bogata z beljakovinami. poleg tega vsebujejo več aminokislin, med katerimi je najpomembnejši arginin, ki uravnava krvni pritisk in preprečuje bolezni srca in ožilja.

Vitamin B
V žlički je kar 19 odstotkov vseh vitaminov iz kompleksa B. Vitamini B so nujno potrebni za pretvorbo hrane v energijo, pomagajo pa imunskemu sistemu pri premagovanju najhujših bolezni. Tudi raka.

Minerali
To je najpomembnejša kategorija, ker je mineralov v tej kombinaciji res veliko. V eni žlički olja in semen je skoraj 30 odstotkov dnevnih potreb po magneziju (seveda lahko na dan pojeste tudi več žlic te mešanice). Magnezij pomaga uravnati metabolizem in krvni pritisk. Poleg magnezija je še veliko fosforja, železa, kalija, natrija, bakra, mangana in cinka. Vse to za trdnejše zdravje.

Maščobe
Olivno olje je samo po sebi izredno zdravo, kombinacija s semeni pa ponuja 11 vrst nasičenih maščob, veliko omega-3, pa tudi omega-6 maščobnih kislin. Zdrave maščobe predvsem znižujejo nivo slabega holesterola v krvi.

Za konec pa še to ... Največji učinek boste dosegli, če boste zjutraj na tešče pojedli eno žlico, potem pa čez dan 2 do 3. To počnite 10 dni, potem pa naredite vsaj 2 tedna premora.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani