Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Kje najti več magnezija, kalcija in dobrega spanca?

Predstavljamo vam bližnjico, kako telesu zagotoviti potrebne minerale, ob tem pa še poskrbeti za svoje zdravje.

Spanec je ključnega pomena za zdravje in lepoto, a kaj, ko pa včasih težko zaspimo zaradi vsakodnevnih skrbi, včasih pa je za slab spanec krivo pomanjkanje mineralov. Še posebej pomembna sta magnezij (zaradi njegovega pomanjkanja nas lahko ponoči prebujajo krči) in kalcij, ki ga potrebujejo kosti, zobje, pa tudi mišice in živčevje. Na žalost se pomanjkanja mineralov zavemo šele, ko nastopijo težave. Poleg tega ne smemo pozabiti, zakaj je kalcij najpomembnejši mineral v našem telesu. Najdemo ga v vsaki celici in, če ni dovolj kalcija, telo ne more "zgraditi" dovolj celic.

Sicer obstaja cel kup prehranskih dodatkov z dodanim magnezijem, pa tudi kalcijem, a nič ni boljšega in zdravega, kot naravni recept. Oba elementa lahko sicer dobite že, če zvečer popijete kozarec mleka, a še boljši je naslednji recept.

Sestavine:

  • 1 žlička sode bikarbone (lahko tudi pecilnega praška)
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 dcl mlačne vode (neobvezno)
Priprava:

Vse sestavine zmešajte in jih popijte pol ure pred spanjem. Z vodo razredčite ta napitek le, če se vam zdijo okusi premočni. Sicer lahko vse skupaj zmešate v manjši posodici in pojeste po žlicah.

Ta kombinacija vsebuje idealno kemijsko ravnotežje vseh najpomembnejših elementov. Ta napitek čisti organizem, predvsem pa kri. Poleg tega pomirja želodec, odpravlja prebavne težave in nevtralizira posledice neprijetnega nastajanja želodčne kisline. Hkrati vas tudi rešuje problemov z vetrovi, krepi imunski sistem in krepi spanec. Prav zato mnogi temu napitku pravijo tudi napitek za odpravo stresa. Zjutraj se boste zbudili spočiti in polni energije.

Vsekakor velja poskusiti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani