Interaktivni dodatki:


Datum: 31. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Ali ste vedeli, kaj razkriva barva urina, ko jeste peso?

Ta test je boljši od vseh laboratorijev: če ste radovedni, kako močna je vaša želodčna kislina, pojejte rdeči peso, nato pa poglejte barvo urina ...

Naj se sliši še tako nenavadno, a test z rdečo peso je izjemno preprost, hiter in učinkovit, hkrati pa je to najboljši znak, da preverite svojo prebavo. Dejstvo namreč je, da rdeča pesa izredno hitro in izrazito spremeni barvo urina. In prav zaradi te lastnosti je idealna za hiter domač test.

Vse kar morate narediti je pojesti nekaj žlic rdeče pese (lahko tudi vloženo, ali pa svežo, kuhano in brez dodatkov - taka je najboljša).

Če je vaš urin rdeče, vendar svetle barve, že skoraj roza, potem je vaša želodčna kislina prešibka. Če je vaš urin čiste, rdeče-rumene, vendar bistre barve, potem nimate težav z želodcem, kislina pa je dovolj močna, da lahko razgradi vso hrano.

Namreč, da bi želodčna kislina lahko razgradila vse beljakovine, mora pH faktor doseči vrednost 2, šele potem se na primer lahko sprosti vitamin B12. če telo ne proizvede dovolj želodčne kisline, potem beljakovin ni mogoče razgraditi in se ne pretvorijo v uporabne aminokisline, zato pride do pomanjkanja vitamina B12, kar povzroča utrujenost, izčrpanost, težje se boste koncentrirali, pa tudi spomin vam peša.

Ob tem je dobro vedeti, da ima rdeča pesa veliko antioksidantov (med drugim zelo učinkovit betalain), folne kisline in kalija, kar preprečuje razvoj rakavih celic. Prav tako spodbuja prebavo, znižuje visok pritisk, dobra pa je tako v solati, kot tudi v soku.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani