Interaktivni dodatki:






Datum: 12. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Ali tudi vi na tak način kupujete sadje in zelenjavo? Ne počnite več tega!

Da je treba jesti raznoliko hrano z veliko sadja in zelenjave, čivkajo že ptički, vendar nikar ne počnite teh napak, ker s tem zmanjšujete hranilno vrednost sadju in zelenjavi.

1. Nakup živil enkrat na teden
Še zlasti v poletnih mesecih sadje in zelenjava hitro ovenijo, začne gniti. Če jih shranjujete v hladilniku, svežino ohranjate le navidezno, ker se hranilna moč bistveno zmanjša že po 2 do 3 dneh.

2. Nakup na začetku sezone
Težko se je upreti prvim jagodam, prvim češnjam, melonam, lubenicam ... A zapomnite si, da so prvi primerki večinoma brez okusa, z manj vitamini in še zelo dragi.

3. Živila iz uvoza
Če je zelenjava ali sadje moralo prečkati ocean, da je prišlo na police trgovin, potem se morate vprašati v kakšnem stanju je bilo nabrano, da je sedaj videti sveže in okusno. Kaj se je vmes dogajalo s takšnim sadjem in zelenjavo običajno nočete vedeti, kaj šele, da bi to jedli!

4. Ne kupujte narezanega sadja
Veliko trgovcev prodaja že narezane lubenice, buče, melone ... Razlogi za to so lahko povsem odkriti, lahko pa s tem zakrijejo gnilobo ali druge poškodbe. Kupite raje celo lubenic, pač izberite manjšo velikost, ker nikdar ne veste, kaj je bilo na manjkajočih delih.

5. Kupujte le zrela živila
Četudi ste prepričani, da lahko na pogled in otip ter po barvi in teksturi ocenite, ali je sadje in zelenjava sveža, vedite, da so sodobne tehnike ustvarjanja podobe popolne zelenjave že tako napredovale, da tega z vso gotovostjo ne morete več prepoznati. Zato kupujte samo sezonsko sadje in zelenjavo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani