Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

4 primeri, kako lahko s škodljivo hrano hujšamo

Znanstveniki so dokazali, da je mogoče hujšati brez diete, zdaj pa so dokazali, da lahko hujšamo tudi s hrano za katero mislimo, da redi.

1. Alkohol
Alkohol je na splošno škodljivo, vendar pa moramo vedeti, da belo vino pomaga izboljšati prebavo in spodbuja nastajanje želodčnih sokov, da lahko hrano hitreje in lažje prebavimo. Poleg tega rdeče vino zmanjšuje apetit in pospešuje metabolizem. Ob tem je pomembna ena malenkost: za 50 gramov hrane zadostuje majhen požirek vina, nikakor pa ne popijte več kot 2 dcl vina na dan.

2. Hitra hrana
Ali lahko hujšamo tudi s pomfritom in hamburgerji? Ne boste verjeli: lahko! Vendar samo, če jih jeste enkrat na teden in to tisti dan, ko ste najbolj aktivni. Raziskave so pokazale, da po celem tednu diete in zdrave hrane, se lahko en dan v tednu sprostite. A pomembno je, da višek energije, ki jih zaužijete porabite do zadnje pike in še več.

3. Testenine
Testenine so priljubljena hrana, a kaj, ko pa so narejene iz bele moke in večinoma škodljive. A vse več raziskav kaže drugačno sliko: pšenična moka je lahko zelo koristna pri hujšanju, vlaknine pa celo zelo zdrave, a paziti moramo s čim mešamo testenine. Največji problem so večinoma nezdrave maščobne omake in ne testenine.

Podobno kot za hitro hrano tudi za testenine velja: če jih jeste enkrat na teden, vam to ne bo škodilo.

4. Zrezki
Ogromni zrezki so priljubljena moška jed. Škoda! Škoda zato, ker je žvečenje zrezka in solate izredno učinkovit obrok, ki krepi prebavo, pospešuje metabolizem, resnično daje energijo, pa še veliko hranljivih snovi boste pojedle. Pri zrezkih je pomembno le to, da jih počasi in temeljito prežvečite v ustih. Za zrezek si morate vzeti čas.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
testenine
 
vino
 
hamburger
 
pomfirt
 
zrezek
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani