Interaktivni dodatki:






Datum: 22. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Odvajate premalo urina?

Zatekanje nog, gležnjev, rok, oči je zelo pogosto znak, da vaše telo ne odvaja dovolj urina. To pa lahko za sabo potegne veliko težav. Kako to pozdraviti s hrano?

V povprečju bi moral človek v 24 urah izločiti vsaj 400 ml urina. Vse kar je manj, ni dobro, je pa lahko to tudi posledica jemanja zdravil. Najpogosteje so težave z uriniranjem posledica dehidracije, okužbe ali poškodbe sečil, za tem so lahko tudi težave z ledvicami, ali pa samo nepravilna prehrana (to je najmanjši problem, ker lahko hitro popravite).

Izločanje vode pa ni pomembno samo zaradi, pač pa se z izločanjem urina uravnava tudi nivo soli v telesu.

Slaba stran pretiranega izločanja je tudi ta, da se z urinom izloča tudi višek vitamina C, ki pa ga naše telo nujno potrebuje.

Predstavljamo vam nekaj metod za povečanje izločanje urina:

1. Pijte dovolj vode
Dehidracija je v poletnih mesecih lahko posledica preveč poležavanja na soncu, bolj nevarna pa je dehidracija zaradi driske ali bruhanja. Tekočino je potreba sproti dodajati.

Ob tem je treba dodati tudi to, da preveč vode preveč obremenjuje ledvice, zato bodite zmerni in predvsem dobro prisluhnite svojemu telesu.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

2. Pijte toplo limonado
Limonada deluje kot diuretik (brez sladkorja, seveda) in je zelo dober odstranjevalec odvečne soli. Poleg tega limonada deluje protivnetno, odpravlja težave s sečili, preprečuje okužbe sečil in še zmanjšuje apetit.

Pri limonadah je pomembno le to, da jo pijete segreto. To velja tudi za "limonado" iz zelenega čaja, brusničinega ali lubeničinega soka ...

3. Regratova korenina
Regrat izredno temeljito očisti telo, odstranjuje strupe, predvsem pa zmanjšuje zadrževanje vode v telesu. Regratova korenina ima poleg tega še zelo veliko medicinskih učinkov: znižuje sladkor in holesterol v krvi, celo znižuje pritisk ...

4. Semena zelene
Semena zelene vsebujejo n-butilftalide (NBP), ki znižujejo holesterol, uravnavajo pritisk, predvsem pa zelo intenzivno od znotraj očistijo telo. Najbolje je, da semena zelene dodate v zelenjavno juho, ali drugo enolončnico.

5. Peteršilj
Peteršilj je močan diuretik. Dovolj je, da žlico drobno nasekljanega peteršilja pomešate s kozarcem vode. to mešanico pijte vsaj dva tedna, potem pa naredite teden dni pavze in lahko vajo spet ponovite.

Peteršilj je za zdravje izredno pomemben.

6. Kokosova voda
Kokosova voda je sicer diuretik, vendar vsebuje veliko elektrolitov, preprečuje okužbe sečil, odpravlja bakterije iz urinarnega trakta ... Kokosova voda deluje kot naravni diuretik, a je brez škodljivi vplivov. Kokosovo vodo pomaga pri hujšanj.

7. Jejte neslano solato
Zlasti v poletnih mesecih imamo solate pogosto na jedilniku, a solate so tudi jed, kjer mnogi pretiravajo s soljo. Raje namesto soli dodajte v solati nekaj kock sira. To je lahko tudi odličen in zdrav nadomestek za večerjo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani