Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JUN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Špinača in bazilika skupaj sta najboljši par

Predstavljamo vam izjemen napitek, ki lahko nadomesti zdravnika, pa tudi večerjo.

Špinača in bazilika sta sama po sebi izredno zdrava, ko pa ju zmešamo v zdravilno-osvežujoč napitek, se njuna moč bistveno poveča. Obe glavni sestavini namreč vsebujeta veliko antioksidantov, pa tudi drugih mineralov, zato delujeta osvežujoče, organizmu dajeta energijo, predvsem pa gre za napitek, ki je dovolj hranljiv, da več ur ne boste čutili lakote, zato je to lahko odličen nadomestek za večerjo.

Predlagamo vam, da namesto večerje poskusite popiti kozarec tega napitka, naslednji dan pa dileme, ali nadaljevati s pitjem, ne bo več. Izkušnje kažejo, da lahko v dobrem mescu dni brez večjih odrekanj shujšate tudi 10 odstotkov svoje teže.

Sestavine, ki jih potrebujete za špinačno-bazilikin napitek:

  • pest špinače
  • 3 do 7 listov bazilike
  • 1/2 skodelice grškega jogurta
  • 1/2 žlice medu
  • 1/2 skodelice zdrobljenega ledu
Priprava:

Vse sestavine v mikserju dobro zmešajte, da bodo vsi listi drobno sesekljani. Namesto grškega jogurta lahko uporabite običajni jogurt in tudi mleko. Če želite veganski napitek, vam priporočamo uporabo mandljevega mleka. Led je pomemben tudi zato, ker mora biti napitek ustrezno ohlajen. Pri povišanih temperaturah se namreč izgubi veliko vitaminov. Tako na primer vitamin C začne razpadati že pri temperaturi, ki je višja od 36 stopinj Celzija. Še boljši primer pa so folati, ki so pomembni antioksidanti in pomagajo pri raku in tumorjih, a se s kuhanjem skoraj popolnoma izničita. V surovi špinači in baziliki v enem takem kozarcu jih je dovolj, kot jih potrebuje človeško telo. Pri tem je zalo pomembno, da ta napitek spijete popoldan, da lahko organizem pri razgradnji izkoristi najboljše sestavine..

Tako pripravljen napitek je dober za regeneracijo mišic. Dobro vpliva na kožo in prebavo. Izboljšuje vid. Pomaga pri hujšanju. Uravnava krvni pritisk. Znižuje holesterol ...

Pa dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani