Interaktivni dodatki:






Datum: 23. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, kateri vitamin odganja komarje?

Gotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj komarji pikajo samo nekatere, drugim pa se izogibajo? Odgovor se skriva v vitaminu ...

Prihaja čas, ko bodo komarji spet nadležni in prav je, da se že zdaj spopadete z njimi. Še posebej, ker so raziskovalci iz univerze MIT odkrili povezavo z vitaminom B1. To je namreč vitamin, ki povzroči, da telo oddaja za komarje in ostale žuželke še posebej zoprn vonj. Poleg tega krepi imunski sistem in pomaga pri premagovanju stresa.

Največ vitamina B1 najdemo v ohrovtu, zelju, brokoliju, čebuli, špinači, fižolu, jajčevcev, sončničnih semenih ... To je namreč hrana, ki bi jo poleti tako in tako morali večkrat jesti, poleg tega pa lahko naredite preprosto naravno razpršilo iz jabolčnega kisa iz svežega peteršilja.

Svež peteršilj namreč nasekljajte in ga zmešajte z jabolčnim kisom. S to mešanico poškropite po okenski polici, pri vratih, skratka povsod, kjer prihajajo komarji v stanovanje, pa boste imeli mir pred njimi. Seveda pa se lahko posprejate po celem telesu, saj ta mešanica nima stranskih učinkov. Še več. Na kožo deluje blagodejno in je prijetnega vonja.

K temu moramo dodati še to ... Ni dovolj, da se danes najeste fižola in mislite, da imate dovolj vitamina B1. Proces "nasičenosti" s tem vitaminom namreč traja dva tedna.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani