Interaktivni dodatki:






Datum: 3. APR 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Ovsena voda je veliko več, kot le modna muha

Če bi radi hitro, zdravo in enostavno shujšali, potem poskusite z ovseno vodo.

Ovsena voda je veliko več, kot le modna muha. Ovsena voda ima toliko koristi in pozitivnih vplivov na zdravje, da bi to moral biti obvezen napitek vsaj v času shujševalnih diet. Ovsena voda je prav zaradi svojih lastnosti zelo pomemben podporni element pri boju proti odvečnim kilogramom.

Zakaj?

Obstaja veliko razlogov za redno pitje ovsene vode. Oves je namreč izjemen presnovni regulator. Ker vsebuje veliko hranljivih snovi, je odličen vir prehrane. Vsebuje veliko kompleksnih ogljikovih hidratov, ki se v telesu počasi razgrajujejo. Oves vsebuje veliko beljakovin, ki so kot nalašč za zajtrk ali po treningu. Poleg tega je oves dober vir mineralov, kot so selen, mangan, cink, fosfor, magnezij in železo, med vitamini pa izstopajo vitamini A, B in E.

Oves ima tudi veliko vlaknin in sicer topnih in netopnih, kar mu daje izredno čistilno moč zlasti pri debelem črevesju. Poleg tega krepi imunski sistem, zmanjšuje nivo slabega holesterola, ima izredno malo energije in je prav zaradi tega zelo priporočljiv pri vsakem obroku in tudi med obroki.

Oves je tudi diuretik in preprečuje zastajanje vode. Pri ženskah pomaga pri taljenju celulita, odstranjuje strupe iz telesa in čisti kožo.

Na koncu pa: raziskave so potrdila, da ovsena voda vsebuje fitokemikalije, ki nas ščitijo pred rakom.

Kako pripraviti ovseno vodo?

Sestavine:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 2 litra prekuhane vode
  • 2 žlički cimeta
  • po okusu 1 žlica medu
Priprava:

Oves in pol skodelice vode nekaj minut meljite v mešalniku, da dobite gosto kremo. Mešajte vsaj 2 minuti, da se bodo kosmiči res dobro prepletli z vodo. Nato dodajte preostanek vode in cimeta, vse skupaj pa vsaj za pol ure postavite v hladilnik.

Pijte precejeno.

Če želite povečati učinek hujšanja, popijte kozarec na tešče in zvečer vsaj eno uro pred spanjem, v tem času pa ne smete jesti ničesar drugega.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani