Interaktivni dodatki:






Datum: 17. FEB 17 - RECEPTI

Ledena bela čokolada

Ko boste poskusili to sladico, vas bo spomnila na otroške pravljice o ledenih kraljicah in polarnih medvedih s toplim kožuščkom.

Za to sladico potrebujete samo tri sestavine. Res je, da vsebuje veliko sladkorja, a kombinacija okusov vas bo navdušila. Čeprav se vam bo za trenutek zazdelo, kot da imate v ustih led, se spomnite, da se vam v resnici odpirajo dihalne poti in lažje dihate. Vsekakor je to sladica, ki jo morate poskusiti.

Sestavine:

    40 dag kvalitetne bele čokolade
  • 1 skodelica pistacij
  • 1/4 skodelice bonbonov s pepermintom
Priprava:

Belo čokolado zdrobite na koščke in jo dajte na štedilnik, da se stopi. Ves čas mešajte, da dobite gladko kremasto zmes. Pistacije izluščite in jih na grobo zdrobite. Nič hudega če je vmes tudi kak večji kos. Bo struktura čokolade zaradi tega bolj zanimiva. Tudi bonbone strite, le da pri tem bodite bolj natančni. Poskrbite, da vsem ne bo velikih kosov.

Pistacijo in bonbone primešajte v raztopljeno čokolado, še kakšno minutko mešajte na majhnem oglju, potem pa mešanico prelijte v posodo, ki ste jo prej obložili s papirjem za peko. Vse skupaj za približno 1 do 2 ure postavite v hladilnik.

Dober tek!



Ledena bela čokolada
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani