Interaktivni dodatki:






Datum: 17. FEB 17 - DOBRO JE VEDETI

Katera so najbolj inovativna slovenska živila leta 2017

Mnoga nova živila imajo celo vrsto prednosti za potrošnike in okolje, vendar pa informacije o takšnih proizvodih pogosto težko pridejo do potrošnikov ...

Podeljeni so slovenski živilski Oskarji. Pri Vem, kaj jem pozdravljamo tovrstne spodbude domačim pridelovalcem hrane. Pri Inštitutu za nutricionistiko so namreč predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v preteklem letu. Nagrajeni so:


Nagrada za inovativnost v skupini pekovskih izdelkov

Ječmenov hlebček
(Spar Slovenija d.o.o.)
Ječmenov hlebček predstavlja dobrodošlo dopolnitev ponudbe kruha na slovenskem trgu. Odlikuje ga bistveno znižana vsebnost soli v primerjavi z običajnimi kruhi, kljub temu pa je kruh izjemno prijetnega in zaokroženega okusa. Poleg tega je ječmenov hlebček tudi vir prehranskih vlaknin.


Nagrada za inovativnost v skupini visoko-beljakovinskih živil

EGO QUARK
(Ljubljanske mlekarne d.d.)

Ego quark je pusti sveži sir, narejen iz posnetega pasteriziranega mleka. Odlikuje ga visoka vsebnost beljakovin in zelo nizka vsebnost maščob. Poleg tega je tudi odličnega okusa. Zaradi svoje sestave je še posebej koristen za športnike in druge fizično aktivne ljudi.


Nagrada za inovativnost v skupini sojinih izdelkov

Linija izdelkov I like tofu
(Avokado d.o.o.)

Linija izdelkov I like tofu preseneča z domiselnostjo in pestrostjo barv in okusov, ne razočara pa tudi s svojo hranljivostjo. Izdelki so bogat vir kakovostnih beljakovin, zaradi česar predstavljajo tudi okusno alternativo mesnim obrokom.


Nagrada za inovativnost v skupini žitnih izdelkov

Pirino vlečeno testo
(Žito d.o.o.)

Pirino vlečeno testo je polnozrnato živilo, narejeno je iz mešanice bele in polnozrnate pirine moke. Je zanimiva alternativa običajnemu vlečenemu testu, saj mu pira daje svojevrsten okus. Nad njim bodo navdušeni vsi ljubitelji jedi iz vlečenega testa.


Nagrada za inovativnost v skupini mlečnih izdelkov

EKO jogurt s konopljinim oljem
(Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid)

Eko jogurt s konopljinim oljem spada v linijo ekoloških izdelkov Mlekarne Planika in je prvi tovrstni izdelek na slovenskem tržišču. Gosto tekoč jogurt ima svež rahlo kisel okus, s konoplji značilno noto po oreških.


Nagrada za inovativnost v skupini žit za zajtrk

BIO Body cleanse muesli
(Nutrisslim d.o.o.)

Hranljiva mešanica različnih vrst kosmičev, ajde ter bučnih, sezamovih in sončničnih semen, granole iz kaljenih semen in semen indijskega trpotca. Ne vsebuje dodanih sladkorjev ali soli, cimet pa ji daje poseben privlačen okus. Vse sestavine so ekološkega izvora, izdelek predstavlja tudi bogat vir prehranskih vlaknin.


Posebna nagrada za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil

Linija Živa: solata in zelišča
(KMG Panorganic)

Živa je linija predpakiranih svežih solat in zelišč, pridelanih v Sloveniji. Potrošnikom se tekom celotnega leta prodajajo rastoče v lončkih, kar omogoča ohranjanje svežine živila do trenutka, ko se odločimo za uporabo. Linija vključuje več različnih vrst solat, ki ustvarjajo pisan krožnik pristnih in svežih okusov. V ponudbi so tudi različna zelišča, nepogrešljiva sestavina moderne kuhinje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani