Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Tega nihče ne razume dokler ne dobi diagnoze rak

Vsakih nekaj let naredijo raziskavo o vplivu nitratov na naše zdravje in podatki so vselej alarmantni.

Ko so leta 1980 v Kaliforniji v ZDA naredili prvo raziskavo o vplivu nitratov na naše zdravje, so se po celem svetu zdrznili. Dokazali so namreč, da 12 hrenovk na mesec za 9-krat poveča verjetnost za razvoj levkemije in drugih oblik raka. Vrsta raziskav, ki so temu sledile, so samo še potrdile nevarnosti nitritov, ki jih v absurdnih količinah najdemo v klobasah in tudi mesu.

Leta 1987 so raziskavo ponovili v upanju, da so se stvari normalizirale. Nutricisti so namreč jasno in glasno povedali, da prekajeno meso, klobase in drugi mesni izdelki povzročajo rast tumorjev, raka na želodcu, črevesju ... Namesto alarma, je mesna prehranska industrija postajala vsako leto bolj dobičkonosen.

Leta 1994 je bilo nedvoumno dokazana povezava med soljo in rakom pri otrocih, še celo pri nosečnicah so ugotovili, da uživanje prekajenega mesa in klobas podvoji tveganje za razvoj levkemije in možganskih tumorjev.

Danes vemo, da preveč soli povzroča tumorje in raka na mehurju, danki, požiralniku, želodcu, škoduje trebušni slinavki, celo zavira razvoj možganov. Nitriti veljajo za najnevarnejše spojine, razmere pa so postale kritične.

Danes je priporočilo nutricistov, da otroci ne bi smeli pojesti več kot 50 gramov klobas na teden, za odrasle pa velja ta meja 100 gramov.

Sami se odločite, ali boste še jedli industrijske mesne proizvode.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani