Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Pomoč pri prehladu

Prehlad in kašljanje sta posledica infekcije gornjih dihalnih proti katerim se lahko borimo s preprostimi triki ...

Prehlad je najpogostejša infekcija na planetu. Pravzaprav ga ni človeka, ki na leto ne bi bil vsaj enkrat prehlajen. To velja tudi za ljudi, ki živijo v toplih krajih, kjer gripe in druge bolezni dihal niso tako razširjene. A vsem vrstam prehladov je skupno nekaj stvari ...

Še posebej pozimi telo potrebuje veliko vitamina D, ki krepi imunski sistem in nas varuje pred nadležnimi boleznimi, telo pa začne proizvajati vitamin D, če smo veliko na soncu. Vsaj 20 minut na dan brez kape. V mrzlih jesenskih in zimskih dneh je to težko.

Poleg tega, kažejo raziskave, največ ljudi zboli prav okrog novega leta, ko nam očitno poidejo zaloge vitaminov, ki smo si jih nabrali med poletjem.

Prav zato, ker je do vitamina D pozimi težko priti, si lahko omagate s prehranskimi dodatki in predvsem hrano, ki je bogata z vitaminom D. Veliko ga je v gobah, lososu, jajcih, mlečnih izdelkih, žitaricah ...

Ko vas ulovi prehlad, pazite na higieno.Pazite na kljuke vrat, oken, pazite na hladilnik, poskrbite za higieno rok. Včasih traja zdravljenje neprimerno dlje, ker se vedno znova okužite s svojimi lastnimi bacili. če vas je v gospodinjstvu več, naj bo higiena na prvem mestu.

Najbolj znano ljudsko zdravilo proti prehladu je mlačna limonada z medom. Med bo pred spanjem izboljšal spanec in ublažil nočni kašelj, limona pa bo okrepila imunski sistem, pomirila vneto grlo in zmanjšala apetit.

Če imate nadležen kašelj, ga lahko pomirite z nekaj kockami temne čokolade. Pa nikar ne pojejte kar celo čokolado, pač pa jo poskusite raztopiti v ustih, ker samo tako se bo ustvaril film sluzi, ki bo pomiril grlo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani