Drobne spremembe, ki vašim najljubšim jedem dramatično znižajo kalorije

Interaktivni dodatki:


Datum: 24. NOV 19 - DOBRO JE VEDETI

Drobne spremembe, ki vašim najljubšim jedem dramatično znižajo kalorije

Če ste že obupali, da se boste morali posloviti od vaše najljubše sladice, ker ima preveč kalorij, preglejte te nasvete, ki vam lahko vrnejo nasmeh na obraz.

1. Torte s smetano
Torte s smetano so izjemno kalorične. Samo v eni rezini se lahko skriva 700 kalorij, najbolj kalorična pa je smetanova sredica. Če namesto smetane uporabite avokado, lahko količino kalorij zmanjšate tudi za 400 in še več. Če vam ni všeč zelena barva, dodajte v kremo neka žlic kakava ali žlico ali dve kave.

2. Lazanja
Kos lazanje je prava kalorijska bomba. Tudi do 2000 kalorij lahko naberete s samo eno majhno porcijo pregrehe. Če pa namesto testa uporabite tanko narezane bučke in jajčevce, ki jih prej prepražite na olju, pa lahko kalorije padejo na spodobnih 500. Seveda pa morate plast bučk in jajčevcev prej dobro popivnati s papirnato brisačo, da odstranite odvečno olje.

3. Jabolčna pita
Kos jabolčne pite ima lahko tudi do 380 kalorij. Če pa namesto sladkorja sredico osladite z jabolčno čežano, bo pita postala sočnejša, kos pa bo imel samo 70 kalorij. Taka minimalistična pita vam bo bolj všeč.

4. Pica
Če ima kos pice 200 kalorij, lahko to znižate, če testa ne pripravite iz moke, pač pa iz cvetače. Taka pica je bolj zdrava in še samo 50 kalorij ima. Recept za zdravo pico najdete na Pica brez glutena.

5. Kolački
En očarljiv mufin vas ne bo rešil lakote, boste pa ob 200 kalorij. Največ k temu prispeva kisla smetana, ki pa jo lahko pri kolačkih zamenjate z nizkokaloričnim jogurtom, ki ima približno 100 kalorij manj.

6. Čokolada
Če obožujete čokoladne sladice, potem morate čim prej preklopiti na domačo čokolado. Običajna porcija čokoladnega pudinga ima 530 kalorij, če pa sami naredite svojo čokolado s kakavom in k temu dodate še malo cimeta, boste nabrali največ 250 kalorij, kar je več kot pol manj.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam vsebine ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani