Interaktivni dodatki:






Datum: 1. NOV 22 - DOBRO JE VEDETI

3 nasveti, kako prehiteti in premagati gripo

Ko se začne sezona jesenskih in zimskih bolezni, je dobro, da se takrat še posebej posvetite svojemu imunskemu sistemu. S temi tremi preprostimi nasvetu vam bo uspelo ...

Preživeti jesen in zimo brez, da bi zboleli, je danes že skoraj misija nemogoče, ker to ni odvisno samo od vaše kondicije, pač pa tudi osveščenosti sodelavcev. Kljub temu pa obstajajo načini, kako se pravočasno ubraniti sezonskih bolezni.

1. Rešitev je vedno v hrani
Če želite okrepiti svoj imunski sistem, potem pazljivo izbirajte sestavine. Ni vseeno, ali kupite zelenjavo v trgovini, ali na tržnici. Včasih lahko jeste res ogromne količine zelenjave, a kaj, ko pa vsebnost hranljivih snovi niha tudi do 70 odstotkov. Vsekakor izbirajte hrano z veliko antioksidanti in z veliko vitamina C. Temno zelena zelenjava vsebuje snovi, ki preprečujejo vnetja, citrusi imajo veliko vitamina C. Ne pozabite na cink, ki ga najdemo v bučnih semenih, špinači (surovi več, kot kuhani), stročnicah, oreščkih ... Cink lahko dolžino zdravljenja prepolovi. Jejte čim več zelenjavnih juh, izogibajte pa se industrijsko pripravljeni hrani in sladkorju. Oboje je hrana za rast bakterij.

2. Probiotiki
Probiotike so mikrobi, ki nam pomagajo prebaviti hrano, sodelujejo pri presnovi, posredno uravnavajo apetit in telesno težo. Zapomnite si, da je 70 odstotkov imunskega sistema odvisnega od zdrave prebave. Poleg tega probiotiki preprečujejo vnetja in okužbe. Ko samo začutite, da bi utegnili zboleti, se obvezno založite z "dobrimi" bakterijami. Največ zdravih probiotikov najdete v jogurtu in kefirju.

3. Sprehodi, spanje in sprostitev
Samo 20 minut lahkotnega sprehoda lahko naredi čudež. Poleg tega morate na dan spati vsaj 7 ur in zapomnite si, da spati ne morete na zalogo (ne za nazaj in tudi ne naprej). In še na eno malenkost ne smete pozabiti: prezračevanje. Redno odpirajte okna, če pa imate v prostoru suh zrak, vam svetujemo, da v posodo natočite nekaj vode, vanj pa zdrobite nekaj posušenih cvetov sivke. To je najboljša naravna aroma, ki bo tudi okrepila vaš imunski sistem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani