Interaktivni dodatki:






Datum: 21. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Z zeljem in medom proti kašlju in bronhitisu

To zdravilo je enako učinkovito pri otrocih in tudi odraslih, predvsem pa vas bo navdušilo zaradi preprostosti in učinkovitosti

S tem nasvetom lahko preprečite in ozdravite celo vrsto bolezni dihal. Rešite se lahko nadležnega kašlja, učinki pa bodo vidni že naslednji dan.

Kaj potrebujete?

  • 2 sveža list zelja
  • 2 žlica medu
Priprava:

Iz zeljne glave previdno utrgajte dva lista zelja. Pazite, da sta čim manj poškodovana, ker so sokovi v njima ključnega pomena za ozdravitev. Dajte ju za nekaj minut v vrelo vodo, da se omehčata.

Še topla namažite z medom in ju z medeno stranjo čez noč pritisnita na prsa. Čezenj oblecite tesno majico, da lista čez noč ostaneta na prsih, že naslednje jutro pa bo vaše počutje občutno boljše.

Zelje namreč zdravi in daje energijo, med pa deluje antibakterijsko in protivirusno. To metodo lahko uporabite preventivno, še preden se bolezen razboli ...

Obstaja pa še en način uporabe zelja in medu.

Če z medom namazane zeljne liste položite nekoliko niže, na trebuh in se čez noč ovijete s plastično folijo, ki ne prepušča vlage, se ustvari okolje podobno tistemu v ekonom loncu, rezultat tega pa je hujšanje brez telovadbe in diete. Zaradi lastne toplote se začno okrog trebuha topiti maščobe, v nekaj dneh pa lahko vidno shujšate.

Še to: naslednji dan lahko mesto, kjer ste imeli pritisnjeno listje zelje namazano z medom, enostavno pobrišete z vlažno krpo. Za boljši učinek poskusite en list namestiti na prsa, drugega pa na hrbet.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani