Interaktivni dodatki:






Datum: 26. OKT 16 - DOGODEK

Vabilo na pohod prijateljstva je darilo vašemu zdravju

Naredite nekaj za svoje zdravje in se udeležite Evropskega pohoda prijateljstva. Tovrstni pohodi so najlepši zakladi Slovenije.

Hoja je najbolj zdrav, poceni in preprost način rekreacije. Poleg tega s hojo ne tvegate nobene poškodbe, izboljša se vam prebava, pozdravijo migrene, izboljša prekrvavitev ... Če pa se sprehajate na svežem zraku in v prijetni družbi, pa bo učinek toliko večji.

Poznamo tri vrste hoje, pri čemer ni vseeno kje in kako hodimo. Včasih se nam zdi, da smo nenehno v gibanju, a nam to ne pomaga veliko, če hodimo v službi, po trgovinah, pločnikih ... Tako imenovana urbana oziroma splošna hoja pomeni, da en kilometer prehodimo v 15 do 20 minutah. Pri tem izgubimo 6.280 J (1500 kalorij) na teden, vendar samo, če vsak dan prehodite 10 do 20 kilometrov. Povprečna ženska s tako hojo porabi približno 12 J (3 kalorij) na minuto. V povprečju s tako hojo v eni uri prehodimo med 2 in 3 kilometre, sami pa si izračunajte, kakšno korist imate od tega (mimogrede: med spanjem človekovo telo troši 4 do 8 J (1 do 2 kalorij) na minuto).

Drug način hoje je fitnes hoja, ki želi posnemati hojo v naravnem okolju, vendar to ni. Gre za instant različico nekoliko hitrejše hoje (en kilometer prehodite v 8 do 10 minutah). V to so vpletene mišice okoli trebuha, mišice gornjega dela telesa, boki. Ta način hoje je super za vse, ki nimate časa, hujšate in, ki skrbite za dobro kondicijo. V eni minuti porabite med 16 do 25 J (4 in 6 kalorij), kar je toliko, kot jih potrošite med delom na vrtu.

Tretji, najbolj zdrav način je hitra oziroma energijska hoja. Nekateri ji pravijo tudi hoja moči. Ta način hoje lahko izvajate samo v naravi, po možnosti v okolju s svežim zrakom. Dihanje se namreč pospeši, pljuča prečistijo, kri se napolni s kisikom, telo okrepi. Izboljša se prekrvavitev, počutje, pa tudi shujšate lahko. Za hitro hojo se šteje, če v eni uri prehodite več kot 6 kilometrov, kar pomeni, da kilometer prehodite v manj kot 10 minutah. Pri tem boste izgubili najmanj 33 J (8 kalorij) na minuto.

Ker sta hoji po trgovinah in fitnesih le približek zdrave hoje, vam svetujemo, da izkoristite vsako priliko za hojo po naravi. Prav zaradi tega vabimo vse bralce Vem, kaj jem (še posebej družine, upokojence), da se udeležite 17. Evropskega pohoda prijateljstva. Gre za pohod med griči neokrnjene narave Goričkega z izvrstno družbo in lokalnimi kulinaričnimi dobrotami.

V soboto, 5. novembra 2016, si tako rezervirajte čas in se pripeljite do Gederovcev. Tam se namreč začne pohod. Pohodniki bomo vmes zavili še na avstrijsko stran, med potjo pokušali razne dobrote in zaključili dan s toplim obrokom. Pohod bo v vsakem vremenu, gre pa za rekreacijski dogodek, ki ga organizira ŠD Steudenec Cankova ob pomoči občin Cankova, Tišina in Bad Radkersburg.

Več informacij in utrinkov iz dosedanjih pohodov najdete na naslovu: Facebook.com/%C5%A0D-Studenec-Cankova-1788967804713701/



Vabilo na pohod prijateljstva je darilo vašemu zdravju


Vabilo na pohod prijateljstva je darilo vašemu zdravju


Vabilo na pohod prijateljstva je darilo vašemu zdravju
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani