Interaktivni dodatki:






Datum: 15. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit

Razkrivamo vam 5 zelo pogostih vrst hrane, ki močno redijo, dodatnih ugodnosti za telo pa nimajo.

1. Sadne solate in sadni sokovi
Čeprav je vsako sadje zase zelo zdravo, pa sadni sokovi ali solate hitro lahko postanejo ena največjih nadlog. Skleda sadne solate je namreč zelo sitostna, ima veliko vitaminov in mineralov, manjkajo pa vlaknine in proteini. Če želite svoje zdravje normalizirati, pijte čim manj sadnih sokov, sadnim solatam pa se ognite v velikem loku. Sadna solata vas ne bo nikdar nasitila za več kot pol ure.

2. Čips
Veliko nutricistov je prepričanih, da je hranilna vrednost čipsa enaka nič, vpliv na zdravje pa zelo negativen. Prav vsi čipsi so preveč soljeni, prigrizki iz čipsa pa so polni kemikalij in strupenih maščob. Poleg tega že samo nekaj grižljajev čipsa povzroča odvisnost, občutek lakote pa zaradi soli samo še narašča.

3. Pekovski izdelki
Rafinirani ogljikovi hidrati, ki jih je polno v pekovskem pecivu, so med najnevarnejšimi spojinami, ki jih jemo brez zadržkov. Večina rogljičkov, štručk in drugega peciva je namreč narejeno iz bele moke, ki povzroča nenadno povečanje glukoze v krvi. Pri drugih žitih prihaja do podobnih procesov, vendar bistveno počasneje. Bela moka nas hitro nasiti, vendar smo hitro tudi lačni.

4. Sendviči
V številnih državah se sendvič šteje kot kosilo, lahko tudi kot večerja. Če mislite, da s sendvičem dobite dovolj energije in hranljivih snovi, se motite. Še posebej, če je sendvič narejen z belim kruhom. Takšen sendvič je sila skromen glede hranljivih snovi, ima pa bistveno preveč sladkorja in soli. Sendvič vas ne bo nasitil za več kot eno uro.

5. Alkohol
kot ste morda že ugotovili na podlagi lastnih izkušenj, alkohol vpliva na naše možgane tudi tako, da nam daje močnejši občutek lakot. Pravzaprav se telo s tem brani in želi zmanjšati vpliv alkohola v krvi. Najslabše pa je, če na to odgovorimo s še več alkohola (saj poznate tisto o pivu in vinu, kot hrani, kar je sicer res, vendar samo, do enega decilitra).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani