Interaktivni dodatki:


Datum: 15. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu

Sol je zelo nevarna in, če se kopiči v telesu, lahko povzroči nemalo težav. Kako se je znebiti?

Razlogi za zadrževanje soli v telesu so lahko presnovna motnja, slaba prehrana ali genetska predispozicija. Kopičenje soli v telesu lahko povzroči bolezni sklepov, bolečine v križu ...

[s1]1. Riž
Preprosta in enostavna metoda je, da popijete skodelico vode v kateri se je kuhal riž. Prav tako porcija riža veže nase sol v telesu.

2. Suho sadje
Suho sadje namočite v vodo, dodajte sok pol limone, lahko tudi žlico medu. To mešanico pojejte v popoldanskih urah po kosilu in pred večerjo. Mešanico suhega sadja hranite v hladilniku.

3. Lovorjevi listi
V pol litra vode dajte 5 lovorjevih listov. Pustite vreti 20 minut. Pijte skodelico lovorjevega čaja 2- do 3-krat na dan.

4. Ajda in kefir
Priljubljen način čiščenja telesa na Finskem je mešanica ajde in kefirja. Ajdo namočite čez noč, naslednji dan jo zmešajte s kefirjem ... To počnite 5 dni, pa boste poleg tega še opazno shujšali.

5. Citrusi
Pripravite si sok citrusov. V kozarec vode primešajte sok ene pomaranče in ene limone. Sok pijte zvečer, pa se boste poleg soli znebili še strupov iz telesa, napitek preprečuje vnetja in pomaga pri hujšanju. Namesto pomaranče lahko uporabite tudi sok črnega ribeza.5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani