Interaktivni dodatki:






Datum: 24. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Udarna kraljeva limonada, ki odganja zdravnike

Udarna je zato, ker so učinki te limonade res neverjetni, kraljeva pa zato, ker jo radi pijejo tudi na britanskem dvoru.

Kate Middleton, princesa Walesa, je verjetno najvitkejša princesa na britanskem dvoru. Nedavno so britanski tabloidi objavili "skrivnost" njene popolne postave. Gre namreč za recept za limonado z nekaj dodatki. Ta napitek pijejo tudi Pink, Demi Moore, Michelle Rodriguez, Beyonce ...

Zakaj nek napitek navduši toliko slavnih po celem svetu?

Morda zato, ker krepi imunski sistem, alkalizira organizem, razstruplja in čisti telo, poleg tega pa pomaga pri hujšanju. Pravijo, da lahko s to limonado shujšate tudi do 10 kilogramov.

Klasična limonada ima veliko vitamina C, ki krepi imunski sistem in nas varuje pred neprijetnimi poletnimi boleznimi (prehladi zaradi klimatskih naprav, vnetja ...). Limona deluje tudi kot diuretik (odvaja vodo) in ima protimikrobni učinek.

Če k temu dodamo ščepec rdeče paprike ali kajenskega popra (lahko tudi pol žličke - vse je stvar okusa), bo napitek stimuliral prebavo, povečal pretok želodčnih sokov, poleg tega deluje antidepresivno, poveča izločanje sline, potenje ... V telesu ima čistilno in presnovno funkcijo. Zaradi rdeče paprike boste manj lačni. Bolj bo limonada pikantna, več kilogramov boste shujšali (če je to vaš cilj).

In še tretja sestavina kraljeve limonade: javorjev sirup. Telesu že v majhnih količinah daje zadostno dozo mineralov in vitaminov, poleg tega pa sladkor daje telesu energijo.

In kakšen je recept za ta napitek?

Sestavine:

  • 1 limona
  • 3 dcl mlačne vode
  • 2 čajni žlički javorjevega sirupa
  • ščepec pekoče paprike ali kajenskega popra
Priprava:

Vse sestavine zmešajte (mešajte tako dolgo, da se javorjev sirup povsem raztopi - droben nasvet za ugotavljanje kakovosti sirupa: več je umetno dodanega sladkorja v javorjev sirup, hitreje se bo raztopil v vodi) in pijte 2- do 6-krat na dan. Če želite shujšati in očistiti telo, pijte več. Če želite samo urediti svojo prebavo in okrepiti zdravje, bosta že dva kozarca na dan dovolj.

Redno bi morali piti to limonado vsaj 5 dni, potem naredite teden dni premora, ko spet lahko ponovite celoten postopek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
limona
 
kajenski poper
 
javorjev sirup
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani