Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Začimbe, ki pomagajo pri hujšanju

Da bi imeli popolno linijo, je želja vsakogar, vsi pa bi radi veliko, dobro in zdravo jedli. To pa ne gre skupaj. Razen, če si pomagate z začimbami ...

Začimbe so pomemben dodatek k hrani, še bolj pomembne pa so pri hujšanju. Če želite na naraven in zdrav način hujšati, morate pojesti veliko začimb. Začimbe v osnovi pospešujejo procese izgorevanja maščob, urejajo prebavo, zmanjšujejo apetit, najpomembneje pa je, da ne vsebujejo kalorij.

Predstavljamo vam nekaj začimb:

1. Kajenski poper
Vsebuje spojino kapsaicin, ki povzroča segrevanje telesa. Vročina topi maščobe, čisti telo, uredi prebavo in zavira apetit.

2. Acai jagode
Gre za sijoče črne plodove, ki rastejo na visokih palmah in v sebi skrivajo ogromno antioksidantov. Posušene jagode ali sok se pogosto uporablja za hujšanje, topi maščobe, preprečuje kopičenje maščob, hkrati pa acai jagode dajejo telesu energijo.

3. Kurkuma
Ta začimba ima zelo dolg seznam pozitivnih vplivov na naše zdravje. Deluje protivnetno, ohranja ravnovesje hormonov, pomaga pri segrevanju telesa, preprečuje kopičenje maščob v telesu, izboljšuje metabolizem in daje energijo. Poskusite zjutraj v kozarec toplega mleka primešati še žlico kurkume, pa boste dobili učinkovito sredstvo za krepitev imunskega sistema in hujšanje.

4. Kardamom
Kardamom je še ena začimba, ki daje telesu energijo sproža procese, da se telo začne samo segrevati, povišana temperatura pa je najhujši sovražnik maščob. Kardamom lahko pijemo v obliki čaja, ali pa ga zmešamo v ostale jedi podobno, kot cimet, muškatni orešček ...

5. Ingver
Čisti telo iz izboljšuje prebavo. Za učinkovito hujšanje potrebujete tudi sredstvo, ki dobro očisti telo. Ingver prav tako spada med vsestransko koristne začimbe.

6. Cimet
Cimet uravnava nivo sladkorja v telesu, zmanjšuje apetit, pomaga pri splošnem počutju, izboljšuje metabolizem ... Dovolj je, da ga zmešate v kozarcu mlačne vode in popijete zjutraj na tešče. Cimet je vsestransko koristen in vsak dan bi morali pojesti vsaj malo žličko cimeta.

7. Koprive
Listi kopriv imajo veliko vitaminov C in A, vsebujejo veliko antioksidantov in predvsem čistijo telo. Preprečujejo nalaganje maščob v telesu in drugih toksinov. Čaj iz kopriv je med bolj učinkovitimi načini, kako dobesedno odplakniti odvečne maščobe.

8. Kumina
Kumina je tradicionalno zdravilo za želodčne motnje, pomaga pri zdravljenju težav presnove. Dobra presnova je ključnega pomena, da se ne redimo (poleg seveda previdno izbrane prerane). Kumina spodbudi tudi do 3-krat hitrejše procese izgorevanja maščob, kot ostale začimbe iz tega seznama.

9. Poper
Preprečuje nastajanje maščobnih celic. Preprečuje njihovo kopičenje. Dviguje telesno temperaturo, telo pa za ohlajanje porabi tudi do 5-krat več energije, kot segrevanje. Poper lahko prav tako dodate v kozarec mleka in ga pijete na tešče ...

10. Česen
Glede na prednosti, ki jih prinaša česen, je smrad, ki ga povzroča, najmanjša ovira. Krepi imunski sistem, pomaga pri presnovi, daje energijo. Seveda govorimo o svežem česnu, ki ga lahko pojeste tako kot tableto (tako se izognete zadahu), ali pa uporabite posušenega v prahu. Slednji je sicer manj učinkovit, a ga je lažje pojesti večje količine. To pomeni žlično, največ dve na dan.


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani