Interaktivni dodatki:






Datum: 29. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Zdravi ščitnico, srce, kri, kosti in še več, vi pa mečete proč

Veliko koristnih stvari vržemo proč, ker ne vemo, kako uporabiti. Prav zato vam predstavljamo nasvet o optimalni izrabi kalcija

Kalcij je v našem telesu eden najpomembnejših elementov in sodeluje pri celi vrsti procesov, zato vpliva na veliko funkcij našega zdravja in počutja. Poleg tega, da krepi kostno maso in preprečuje osteoporozo, je kalcij izredno pomemben za normalno delo živcev in mišic, uravnava srčni utrip, preprečuje strjevanje krvi in spodbuja spanec. Poleg tega pomaga pri zdravljenju povišanega holesterola, znižuje povišan pritisk in stimulira kostni mozeg, da tvori krvne celice.

Kako pripraviti jajčne lupine, da postanejo zdravilo?

Lupine 8 jajc najprej dobro operite in posušite. Nato lupine na drobno zdrobite (uporabite lahko mlinček za zrna), prelijte s sokom dveh limon, vse skupaj pa postavite za 2 do 3 dni v hladilnik. V tem času se bodo jajčna zrnca zmehčala. Zmešajte jih s kilogramom medu in litrom žganja. Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati 7 dni.

Priporočljivo je pojesti 2 do 4 žlički na dan po obroku.

S tem si okrepimo delovanje ščitnice in vseh notranjih organov.

In še: ali ste vedeli, da jajčne lupine vsebujejo kar 90 odstotkov kalcija in so zato najboljši naravni vir tega minerala?

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani