Interaktivni dodatki:






Datum: 10. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Za najboljši zaključek dneva

Kako razdraženo, utrujeno in izčrpano telo pripraviti do tega, da se ponoči sprosti in, da boste jutri spet pripravljeni za nove izzive?

Če imate za sabo težek in naporen dan, ni enostavno zaspati. Poleg tega pa pogosto jemo nezdravo hrano, kar še dodatno obremenjuje telo, da bi si čez noč nabralo dovolj energije. Statistike kažejo, da skoraj polovica bolezni nastane zaradi pretiravanja z delom v kombinaciji z nepravilnim načinom prehranjevanja in imunski sistem je pri tem prvi na udaru.

Če imate občutek, da se vas loteva kakšna bolezen, simptomi pa še niso izraziti, potem si pripravite ta zvarek iz dveh sestavin. Cimet že samo s svojo aromo in okusom sprošča, poleg tega pa še pospešuje prebavo in pomirja živčni sistem. Banane vsebujejo veliko magnezija in kalija, kar še samo po sebi izboljša spanec, zelo pomemben pa je zaviralni učinek na kortizol, ki je večinoma kriv, da so naše mišice v krču in nesproščene.

Sestavine:

  • 1 banana
  • žlica cimeta
  • 1/2 litra vode
Priprava:

Banano olupite, narežite na kolobarje in jo kuhajte približno 10 minut v vreli vodi. Nato posodo odstavite, počakajte, da se nekoliko ohladi (vsaj 15 minut), nato pa dodajte cimet.

Pomembno je, da ta napitek popijete vsaj pol ure pred spanjem, primeren pa je tak za otroke, kot odrasle. Pri otrocih boste presenečeni nad vplivom, ki ga ima tak zvarek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani