Interaktivni dodatki:


Datum: 2. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kozarec poletja sredi zime

Pozimi, ko običajno jemo manj vitaminsko bogato hrano, si vsake toliko privoščite sok poln zdravja

Pozimi, ko že na splošno jemo vitaminsko revnejšo hrano, privoščite telesu poletno osvežitev. Presenečeni boste, kako vam bo prijala!

Tudi zato, ker je bogata z vitamini, vlakninami in minerali, zaradi okusa in bogastva hranljivih snovi pa vam v prebavnem traktu dobesedno popustijo zapore, telo pa se sprosti od zimskega krča.

Sestavine za pravi poletni napitek:

  • 2 skodelici kokosove vode (lahko uporabite tudi navadno vodo)
  • sveže stisnjen sok 2 pomaranč
  • sok 1/2 limone
  • 1/2 žličke morske ali himalajske soli
  • 1 žlica medu ali javorjevega sirupa
Priprava:

Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte vsaj pol minute. Toliko namreč potrebuje sol, da se raztopi in poveže z ostalimi sestavinami.

Ta napitek vam priporočamo, da ga popijete zjutraj, po zajtrku, ker vam bo dal energije za cel dan. V eni pomaranči je namreč za 120 % dnevne potrebe po vitaminu C, sok pol limone pa ga doda še 20 %. Dve skodelici kokosove vode imata skoraj 10 % potrebne dnevne količine železa, 12 % kalcija, 20 % vlaknin. Zelo pomembno je, da uporabite morsko ali himalajsko sol, ker skupaj s kokosom ne dviguje pritiska, ugodno pa vpliva na ožilje, prekrvavitev ...

Na koncu pa še dilema: med ali javorjev sirup?

Glede na dvome v oporečnost slovenskega medu (tuji med pa je še bolj vprašljiv), se zdi smiselno, da uporabite javorjev sirup, še posebej, ker ima ena žlička bistveno več železa in kalcija, kot med.Kozarec poletja sredi zime
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani