Interaktivni dodatki:


Datum: 25. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zdravi sklepe in odganja prehlad

Ta napitek z obilico hranljivih snovi zdravi kosti, sklepe, med drugim pa tudi gripo, prehlad in nahod.

Pozimi so bolečine sklepov pogostejše, revma, artritis pa zelo pogosti, bolečine pa so zelo neprijetne. Sčasoma lahko pride do zmanjšane gibljivosti sklepov, bolečine pa postajajo vse hujše. Prav zaradi tega je pomembno, da ima telo na zalogi dovolj vitamina C, magnezija in bormelaina. Vse to so sestavine, ki blažijo bolečine v sklepih, poleg tega pa dajejo telesu energijo in krepijo imunski sistem.

Da bi okrepili in obdržali kondicijo tudi v zimskih časih, vam svetujemo naslednji smuti:

  • 2 skodelici ananasa narezanega na kocke
  • 1 skodelica sveže stisnjenih pomaranč
  • 2 žlici cimeta
  • 40 gramov medu
  • 40 gramov drobno zmletih mandljev, ali orehov, ali katerihkoli drugih semen
  • 1 skodelica ovsene kaše
  • 1 skodelica vode
Priprava:

Najprej skuhajte ovseno kašo. Ananas je sicer najboljši svež, a lahko uporabite tudi tistega iz kompota. Narežite ga na kocke. Zmešajte ovseno kašo in ananas, v drugo posodo pa dajte sok pomaranč, med, mandlje in cimet. To mešanico dajte v mikser in mešajte nekaj minut. Nato med mešanjem počasi dodajte ovseno kašo in ananas, k temu lahko dodate tudi mali nadrobljenega ledu.

Napitek si pripravite zvečer (priporočamo, da potem, ko ga popijete, ne jeste ničesar več). Zelo koristno ga je piti tudi zjutraj na tešče, ker je zelo hranljiv in krepi imunski sistem.

Zapomnite si, da je ta napitek zelo hranljiv in lahko brez težav nadomesti enega od obrokov.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani