Interaktivni dodatki:


Datum: 16. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Recept za lešnikovo mleko, ki ga naredite sami

Lešniki spadajo med živila z visoko energijsko vrednostjo in številnimi sestavinami, ki so nujne za ohranitev zdravja

Lešnike srečamo v tortah, keksih, pecivu in čeprav se nam zdi, da jih pojemo veliko, bi jim vsaj v zimskem času morali posvetiti več pozornosti. Še posebej okusno je lešnikovo mleko, ki si ga lahko na preprost način pripravite sami doma.

Sestavine:

  • skodelica lešnikov
  • 4 skodelice vode
  • 5 razkoščičenih dateljnov
  • ščepec soli
  • malo vanilije za okus
Priprava:

Lešnike najprej grobo zmeljite, nato jim dodajte na drobno narezane dateljne. Vse skupaj prelijte z vodo in pustite stati čez noč.

Naslednji dan dodajte še sol in vanilijo. Vse skupaj dajte še enkrat v mešalnik in dobro premešajte, nato pa precedite skozi gazo (celotno maso dajte v gazo, jo zavijte in z nežnim gnetenjem iztisnite čim več tekočine). Mleko, ki ga ob tem dobite lahko hranite v hladilniku največ 4 dni.

Priporočamo vam, da popijete skodelico lešnikovega mleka vsak dan.

Preostanek lahko uporabite za kak smoothi ali pecivo.

Lešnikovo mleko je bogato z magnezijem, selenom, kalcijem, manganom, ima veliko vitamina E in tudi antioksidantov. Nima holesterola in ne sledov antibiotikov. Če v kozarec lešnikovega mleka primešate še nekaj žlic kakava, za gostejši okus lahko dodate tudi banano, boste dobili izredno okusno sladico kremastega okusa.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani