Interaktivni dodatki:


Datum: 19. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako se ubraniti pred napadi virusov

Receptov za limonado s kurkumo je več, a ta, ki vam ga predstavljamo tokrat, je še posebej učinkovit proti prehladom, gripi in nahodu.

Če limonadi dodate kurkumo, boste dobili napitek, ki v telesu deluje izrazito protivnetno, anti-bakterijsko, anti-virusno, ker pa vsebuje veliko antioksidantov in vitamina C, je izredno učinkovit tudi v boju proti raku.

Zgodba tega recepta se je začela pred nekaj leti, ko je dr. Ajay Goel iz univerzitetnega inštituta Baylor iz Dallasa v ZDA proučeval vpliv tega napitka na depresijo. 60 bolnikom je poleg običajnih zdravil dajal še limonado s kurkumo in po dobrem tednu je bilo pri 77,8 % vidno izboljšanje.

Ko je o nenavadnem napitku razlagal sodelavcem, je spodbudil dr. Charlesa A. Sammonsa, ki dela na inštitutu za raziskave rakavih bolezni pri isti univerzi. Ko je še on naredil nekaj hitrih testov, se je izkazalo, da je tudi pri rakavih bolnikih v 68 % primerih prišlo do izboljšanja. Naj povemo, da so testiranci Sammonsa na tešče v soku zaužili 1000 mg kurkume.

Šele, ko sta Goel in Sammons primerjala rezultate, sta ugotovila, da v času testiranja nihče ni zbolel za nobeno drugo boleznijo, čeprav je prav v tem času razsajala viroza. Podrobnejša testiranja so pokazala, da limonada s kurkumo zelo učinkovito prepreči vdor virusov, ki pozimi povzročajo največ teža. Zdi se, če začnete piti ta napitek pravočasno, da močnejšega in bolj zdravega zdravila proti zimskim nadlogam ne boste našli.

Sestavine za pripravo limonade s kurkumo:

  • 4 skodelice hladne in prekuhane vode
  • 2 do 4 žlice kurkume v prahu
  • 4 žlice javorjevega sirupa ali medu (lahko daste tudi pol enega in pol drugega)
  • sok 2 limon
  • sok 1 pomaranče (po okusu)
Priprava:

Vse sestavine dobro zmešajte, napitek pa hranite na temnem in hladnem prostoru. Gornji recept je količina, ki bi jo morali popiti med zajtrkom in kosilom (poskrbite, da bosta požirek ali dva tega napitka prva stvar, ki jo pojeste ta dan).

Mnogi razlagajo, da nastane depresija takrat, ko imamo v možganih kakšno vnetje. Ta napitek to pozdravi v nekaj minutah.

Še nasvet: namesto prekuhane vode lahko uporabite tudi naravno gazirano mineralno vodo vsekakor brez sladkorja.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani