Interaktivni dodatki:


Datum: 29. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Topli zimski napitek za hujšanje

Zimski napitki nas običajno zagrejejo in napolnijo z energijo, kar pa redi. So pa tudi taki ob katerih lahko hujšamo.

Tople napitke smo vajeni piti pozimi, čeprav bi jih zaradi pozitivnega vpliva na telo, morali piti čez celo leto. Topli napitki ne samo, da nas pogrejejo, pač pa tudi pomagajo telesu pri presnovi, izboljšajo absorpcijo hranljivih snovi in spodbujajo delovanje notranjih organov. Toplota namreč dela čudeže.

Za pripravo toplega zimskega napitka a hujšanje potrebujete:

  • skodelica mleka (namesto kravjega je lahko tudi kokosovo)
  • 1 jabolko
  • 1 žlica ovsenih kosmičev
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1 žlička cimeta
Priprava:

Mleko najprej segrejte tik do vretja. Posodo odstavite, počakajte 5 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa dajte v mikser vse sestavine. Dobro premešajte in takoj popijte dokler je še toplo.

Med miksanjem pazite, ker se zaradi toplega mleka tvori para, da vam ne bo razneslo miskerja.

Skodelica tega napitka je priporočljivo popiti zjutraj na tešče namesto zajtrka. Kosmiči vam bodo zagotovili dovolj vlaknin, da boste za nekaj ur siti. Jabolko bo zaradi kisline povzročilo, da se bo vaš želodec skrčil vsaj za tretjino (podoben učinek ima tudi limonin sok). Javorjev sirup (lahko uporabite tudi med, če dobite kje neoporečnega) in mleko vam bosta dala energije za čez dan. Cimet deluje protivnetno in antibakterijsko.

Na prve rezultate hujšanja vam ne bo treba dolgo čakati. Že po nekaj dneh (običajno po dveh do treh) bo tehtnica pokazala manj.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani