Interaktivni dodatki:






Datum: 23. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Boj proti ušesnim zamaškom in vnetjem

Neznosne bolečine v ušesih so lahko tudi posledica umazanije in bakterij v sluhovodu

Težavam povezanim z ušesno higieno in ušesnimi zamaški se lahko izognete na preprost in naravni način. V ušesu nastaja rumenkasta snov, ušesni vosek, ki ga izločajo žleze v sluhovodu, varuje pa uho pred prahom, umazanijo in bakterijami.

Nekateri verjamejo, da ušes ni treba čistiti, če pa že, veliko ljudi uporablja ušesne palčke, ki ušesnega voska v resnici ne očistijo, pač pa ga nekaj porinejo še globlje v sluhovod. S tem se naredi zračni čep, ki poslabša sluh, bakterije ujete vanj, pa so lahko vzrok bolezni. Iz težav v sluhovodu se lahko razvijejo glavoboli, težave s sinusi, bolečine v ušesih, celo vrtoglavica.

Dr. David L. Hill iz pediatrične klinike v Wilmingtonu v ZDA predlaga, da ušesni sluhovod občasno očistite z jabolčnim kisom. To naredite tako, da zmešate kapljico čistilnega alkohola s kapljico jabolčnega kisa. V vsako uho je priporočljivo kaniti do 5 ml te mešanice. Če vas uho že boli, bo bolečina v nekaj minutah izginila.

Dr. Hill priporoča, da postopek ponovite vsaj 2-krat na dan. Jabolčni kis je namreč naravni antibiotik, blaži vnetja in topi maščobe. To metodo uporabite vsaj enkrat na leto, četudi nimate težav z ušesi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani