Interaktivni dodatki:


(Gerson.org)



Datum: 20. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Zdravljenje z Gersonovo metodo

Max Gerson je iznašel metodo, ki zdravi vse bolezni - od raka, artritisa, sladkorne ... Vse samo s sokovi.

Zdravnik Max Gerson je v začetku prejšnjega stoletja objavil knjigo v kateri je objavil potek terapije z vegetarijansko prehrano z malo vsebnosti maščob in soli. Danes je ta metoda znana kot Gersonova terapija, okoli nje pa še po skoraj sto letih še vedno dviga veliko prahu.

Gerson je sprva želel zdraviti glavobole in migrene, a se je metoda kmalu izkazala za učinkovito pri celi vrsti kroničnih bolezni. Že takrat je Gerson opozarjal, da je sodobna prehrana vse bolj prazna, nenaravna in polna strupov iz onesnažene zemlje in zraka. Bistvo te metode je, da vso energijo vložite v krepitev imunskega sistema, ki potem sam premaga bolezni od raka, artritisa, koronarne bolezni srca, alergije in mnoge degenerativne bolezni.

Da je razlog v hrani, je Gerson hitro ugotovil. Rak, artritis in sladkorna so se pojavljali predvsem v razvitih državah, v Afriki teh bolezni takrat še ni bilo, pa tudi danes so veliko manj pogoste, kot pri nas. Najslavnejši pacient, ki ga je zdravil Gerson je bil Nobelov nagrajenec dr. Albert Schweitzer. Ko je imel 75 let, se mu je sladkorna tako poslabšala, da so zdravniki dvignili roke, in se je zatekel po pomoč h Gersonu. V samo nekaj tednih je Schweitzer popolnoma ozdravel in ostal aktiven vse tja do svojega 90. leta. S sladkorno ni imel več težav.

Pomanjkanje kisika v krvi je namreč krivo za mnoge degenerativne bolezni, poleg tega pa telo ne more izločiti odpadnih snovi. Strupi se zato kopičijo v telesu, kar še okrepi bolezen in po nepotrebnem obremeni jetra. Presnovo spodbujajo jod in kalij, izogibati pa se je treba maščobam živalskega izvora, beljakovinam, natriju in drugim toksinom. S kakovostno prehrano damo telesu orodje, da se samo spopade z boleznijo.

Po svetu obstajata dve večji Gersonovi kliniki. Ena je v Mehiki, druga, nam najbližja, pa na Madžarskem, kamor lahko greste tudi samo na pregled. Če imate zdravniško diagnozo prevedeno v angleščino, vam Madžari predpišejo terapijo, ki je fokusirana na vašo težavo. Lahko pa se odločite in za kak teden ali dva ostanete pri njih (pri težjih bolnikih je to priporočljivo), da se telo vsaj deloma privadi na nov prehranjevalni režim, ko se običajno pokažejo tudi prvi znaki napredka. Gersonova terapija se je doslej izkazala za učinkovito pri melanomu, limfomu, raku dojke, raku jajčnikov, so pa bolezni, kjer ta metoda ni priporočljiva: levkemija, rak trebušne slinavke, vse vrste raka na možganih ...

Kakšna je Gersonova terapija?

Ko je Gerson razvijal svoj koncept zdravljenja, je predvidel, da mora biti pacient na dieti približno 18 mesecev. Zaradi zastrupljenosti zraka in okolja, je danes ta rok podaljšan na dve leti, včasih celo tri.

V javnosti kroži kar nekaj izpeljank Gersonove terapije, bistvo pa je, da bolnik pije samo sokove. V osnovi so to štiri vrste sokov: zeleni sok, korenjev sok, korenjev-jabolčni sok in pomarančni ali grenivkin sok. Dieta je zelo stroga in ne dopušča celo pitja vode, ker bi to lahko razredčilo moč predpisanih sokov. V nekaterih primerih je dovoljeno piti zeliščni, metin, ali kamilični čaj, večinoma pa se morate predpisane diete zelo strogo držati. Celo tako daleč gre, da v primeru, da nimate vseh sestavin, manjkajoče ne smete nadomestiti z drugimi (dieta pogosto vključuje točno določeno sorto zelenih kislih jabolk, sorto granny Smith - Gerson celo pravi, da so rumena in rdeča jabolka lahko škodljiva).

In zdaj črna plat te metode.

Gersonova terapija je za nekatere izjemno donosen posel. Za pripravo sokov namreč potrebujete dvostopenjski sokovnik, ki ima ločeno komoro za impulzivno mešanje in hidravlično stiskalnico. Tak sokovnik stane skupaj s prevozom v Slovenijo skoraj 3.000 dolarjev. Cena je tako visoka, ker si mora bolnik na dan pripraviti približno 13 kozarcev svežih napitkov, poleg tega pa običajni centrifugalni mešalniki preveč toplotno obremenijo sestavine in taki sokovi izgubijo vsaj polovico svoje zdravilne moči.

Glede na to, da bo tak mlinček s stiskalnico v naslednjih dveh letih vaš najboljši prijatelj, mora biti zanesljiv in robusten.

Še cena dvotedenske terapija na Madžarskem: seveda je odvisna od diagnoze, a v povprečju stane 6.500 evrov.

Vse pa vendarle ni tako črno. V slovenščin sta namreč prevedeni knjigi Zdravljenje z Gersonovo metodo in Čas za ozdravitev. V obeh knjigah je zelo podrobno opisan celoten potek diete. Če ste torej natančni in skrbni, se lahko zdravite tudi doma, kar je veliko ceneje, le strošku kvalitetnejšega mlinčka s sokovnikom se ne boste mogli izogniti.



Zdravljenje z Gersonovo metodo
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani