Interaktivni dodatki:






Datum: 2. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

5 nenavadnih uporab sladkorja

Sladkorju pogosto pravimo tudi bela smrt. Danes prevladuje že skoraj v vseh jedeh, dokazano pa povzroča poleg sladkorne tudi raka in vrsto neprijetnih bolezni. A vseeno ima svoje svetle plati.

Predstavljamo vam 5 neobičajnih načiov uporabe sladkorja za katere še niste slišali. Kot boste videli, je lahko sladkor odličen pomočnik v vsakdanjem življenju, le jesti ga ne bi smeli v takšnih količinah, kot to počnemo sedaj.

1. Sveže cvetje
V vazo dajte 3 žlice sladkorja in 2 žlici kisa, pa bodo namizne rože dlje časa sveže in lepe.

2. Zdravi opekline
Sladkor lajša pekoč občutek in blaži bolečino. Če ste dali v usta, kaj (pre)vročega, potem lahko bolečino omilite, če daste v usta žlico sladkorja. Seveda vam priporočamo, da sladkor tudi izpljunete.

3. Odstranjuje neprijetne vonjave
Če običajen sladkor daste v mlinček za kavo in ga zmeljete v moko, potem bo tak sladkor zelo učinkovit pri odpravi neprijetnih vonjav. Skodelico sladkorne moke postavite v kopalnico, spalnico in celo hladilnik. Še posebej je sladkor učinkovit, če se želite znebiti vonja po kavi.

4. Obstojnejša šminka
Želite, da bi bila vaša šminka obstojnejša. Na našminkane ustnice posujte zrnca sladkorja in počakajte, da se stopijo. Učinek bo čaroben!

5. Uničuje bakterije
Sladkor nase veže vlago, zato ga lahko posujete po rani. Nekatere bakterije brez vlage ne morejo preživeti, zato vas lahko sladkor reši tudi pred nekaterimi vrstami glivic.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani