Interaktivni dodatki:






Datum: 25. NOV 20 - DOBRO JE VEDETI

Žvečilni gumiji, kot jih ne poznate

Žvečilni gumiji samo navidez izboljšajo zadah, v resnici pa povzročajo vsaj tri stvari zaradi katerih bi se jim morali izogibati

Žvečilni gumiji so postali tako razširjeni, da so postali naši vsakodnevni spremljevalci. Nekateri jih žvečijo iz navade, drugi samo po obroku, tretji pa verjamejo, da lahko z njimi izboljšajo zdravje in zadah. Dejstvo je, da žvečilni spodbuja nastanek sline, kar je sicer dobro, če ne bi bilo treh stranskih učinkov.

Napihnjenost in prebavne motnje
Ali ste vedeli, da med žvečenjem pogoltnete trikrat več zraka, kot sicer? Ta zrak ostane v vašem prebavnem traktu in lahko povzroči krče, vetrove in predvsem napihnjenost. Žvečenje pa poleg sline spodbuja tudi nastanek želodčne kisline, kar je lahko neprijetno, če imate težave s tem.

Bakterije
Med žvečenjem se slina prepoji z bakterijami iz ust, pa tudi s tistimi, ki pridejo v usta z zrakom, in ki jih vnesemo z rokami. Po nekaterih ocenah je tak vnos bakterij v telo enkrat večji, kot če nimate žvečilnega v ustih.

Žvečilni redijo
Testi so pokazali, da žvečenje poveča željo po hrani in to taki, ki nas hitro nasiti in nam da veliko energije. Ljudje, ki uporabljajo žvečilne, pojedo za 50 % več hitre hrane. Zato žvečilni ne samo, da redijo, pač pa tudi niso dobri za zdravje. Če želite shujšati, potem boste z žvečilnim hitreje postali lačni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani