Interaktivni dodatki:


Datum: 4. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako na okusen način preprečiti infekcije sečil

Hrana, ki jo pojemo, lahko v našem telesu povzroči nastanek in rast bakterij, ki povzročajo okužbe sečil. K sreči obstaja okusen način, kako se temu izogniti.

Znanstveniki iz Washington University School of Medicine so več let proučevali pojav okužbe sečil in vpliv hrane. Ugotovili so, da na okužbe vpliva količina železa in mineralov v prebavilih, najbolj pomembni pa so polifenoli v hrani, ki so močni antioksidanti, preprečujejo vnetja in zavirajo rast bakterij. Zato so sestavili zanimiv koktail, ki je pravi balzam za prebavo.

Sestavine:

  • sveže borovnice in borovničev sok
  • nesladkan sok brusnic
  • navaden jogurt
  • črni čaj
  • temna čokolada
  • kosmiči, oreščki, lanena semena
Priprava:

V kozarec dajte plast semen, nato plast jogurta, pa plast borovnic, čezenj posipajte žličko zelenega čaja in prelijte s sokom brusnic in borovnic. Nato postopek ponovite do vrha kozarca. Če mislite, da bi lahko vse sestavine zmešali in iz njih naredili smoothie, se motite. Če boste naredili večplastni sladico, boste prebavo bolj zaposlili. Grobe vlaknine in vitamini bodo preprečili razvoj bakterij, poleg tega pa boste na ta način zmanjšali tudi kisel pH urina.

Za konec pa še opozorilo: gazirane pijače, meso, živalske beljakovine in sladkor povzročajo zakisanost telesa. Okužba sečil nastane samo v zakisanem telesu.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani