Interaktivni dodatki:


Datum: 7. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Izvirna uporaba posodice za ledene kocke

Ste kdaj pomislili, da bi v posodico za delanje ledenih kock nalili kaj druga, kot samo vodo? Tu je nekaj presenetljivih nasvetov ...

Posodice za ledene kocke so vsestransko uporabne, če le veste, kaj bi lahko dali vanje. Dobro je vedeti tudi to, da mešanico pustite v posodici dan, ali dva, ko pa se strdi, lahko posodico spraznite, kocke pa prestavite v običajno vrečko, ki zasede manj prostora in sprosti posodico za novo zamrzovanje.

1. Česen in ingver


Česen in ingver sta idealen par za zamrzovanje, poleg tega pa zamrznjeno kocko lahko vedno uporabite pri pripravi pire krompirja ali juhe.

2. Kava in čaj


Zmešajte skodelico mleka in kavo ter dajte vse skupaj zamrzniti. Če boste poleti želeli ledeno kavo, v običajno kavo dodajte nekaj kavnih kock in dobili boste osvežilno pijačo za katero vas ne bo skrbelo, da bi bila preveč vodena. Isto lahko naredite tudi s čajem (uporabite fino zmlet čaj), le da namesto mleka lahko uporabite limonin sok. Kocke čaja z limono so tudi odlično sredstvo proti opeklinam.

3. Limonin sok


Nikar ne kupujte industrijske nadomestke za limonin sok, ko pa ga lahko sami pripravite na preprost način. Poleg tega so limonine kocke izredno uporabne pri sadnih sladicah, kjer ne želite, da bi sadje potemnelo (to velja zlasti pri bananah, pa tudi pri hruškah in jabolkih), so pa limonine kocke izredna popestritev vseh vrst sadnih solat, pa tudi jogurtov. V limonin sok lahko naribate tudi malo lupine.

4. Vino


V vino se nikdar ne da kocke ledu, ker s tem razvodenite okus. Namesto tega, če ste pravi gostitelj, boste dan pred slavjem pripravili vinske ledene kocke, ki pa so uporabne tudi pri pripravi drugih jedi (ribjih in morskih jedeh, omakah, pa tudi sadnih sladicah).

5. Zelenjavno sadni pireji


V mikser dajte nekaj listov špinače in dobili boste špinačni pire, ki je vsestransko uporaben tako za smoothije, kot tudi druge jedi. Isto lahko naredite tudi z avokadom, mangom, bananami, celo zamrznjeni jabolčni pire se lahko spremeni v zanimivo poslastico.

6. Kuhana čebula


Kuhana čebula je lahko izredno okusen in zdrav dodatek k sendvičem, picam, solatam, pečenemu krompirju ... A kuhano čebulo lahko uporabite tudi tako, da jo daste zamrzniti. Čebulne kocke lahko uporabite za pripravo namazov, različnih predjedi, zelo dobro se poda z naribanim sirom, testeninami ... Še to: čebule vam ni potrebno posebej kuhati. Lahko uporabite ostanke od kakšne druge jedi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani