Interaktivni dodatki:


Datum: 31. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Napitek, ki zdravi raka, obnavlja kožo in čisti telo

Čeprav se sliši kot znanstvena fantastika, pa gre v resnici za preprosto mešanico treh živil, ki v pravi kombinaciji dajejo neverjetno moč.

Ko so v laboratorijih nutricističnega inštituta v St. Petersburbu v Rusiji testirali vpliv tega napitka, jih je presenetila učinkovitost te mešanice. Znano je, da so vse tri uporabljene sestavine izredno koristne za človekov organizem, vendar pa s pravo kombinacijo dosežemo neverjetne učinke.

Sestavine:

  • 10 majhnih korenčkov
  • 2 velika paradižnika
  • 2 stebli zelene
Priprava:

Priprava napitka je preprosta. Sestavine zmešajte, napitek pa pijte čez cel dan.

Ta kombinacija vsebuje izredno veliko melanina, ki je zelo pomemben pri regeneraciji kože in šarenice, poleg tega pa nas varuje pred ultravijoličnimi žarki in škodljivimi vplivi sevanja. Melanin zelo učinkovito preprečuje in zdravi kožnega raka.

Vsa tri živila vsebujejo tudi veliko antioksidantov, predvsem likopena in apigenina.

Za likopen velja, da ima kemično sestavo karotena, ki predstavlja predfazo vitamina A. Likopen za naše zdravje ni nujno potreben in se v primeru prevelikih količin nabira v jetrih, nadledvičnih žlezah in modah oziroma jajčnikih. Se je pa likopen zelo izkazal, kot izredno uspešno zdravilo pri boju proti rakastim celicam.

Zgodba zase je apigenin, ki spada med flavonoide, njegov vpliv na naše zdravje pa raziskovalci šele odkrivajo. Doslej je več raziskav potrdilo, da apigenin izredno učinkovito zdravi raka na dojkah, preprečuje razraščanje rakavih celic, najbolj vznemirjujoče pa je odkritje, da blokira gen, ki ga znanstveniki povezujejo z rakavostjo. V ZDA na univerzi v Missouri so že začeli prakticirati, da namesto kemoterapij dajejo bolnikom injekcije apigenina, ki je učinkovitejši, poleg tega pa nima stranskih učinkov.

Za večino sadnih in zelenjavnih smoothijev velja, da so najboljši, če uporabimo surove sestavine. To je predvsem pomembno zaradi obstojnosti nekaterih vitaminov in hranljivih snovi. Seveda isto velja tudi pri tem napitku, ki pa ga izjemoma lahko pripravite tudi iz kuhanega korenčka in kuhanega paradižnika. Pomembno je le, da obe sestavini segrejete na približno 70 stopinj Celzija, odcedite vodo, dodate zeleno in vse skupaj spasirajte v mešalniku.

In še majhna podrobnosti, ki si jo velja zapomniti: največ likopena vsebuje paradižnikova lupina.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani