Interaktivni dodatki:


Skrivnost ni v mešanju, pač pa v kuhanju - čaj skuhate iz vročega mleka.
Skrivnost ni v mešanju, pač pa v kuhanju - čaj skuhate iz vročega mleka.



Datum: 31. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!

Med najbolj učinkovitimi naravnimi načini za čiščenje telesa si velja zapomniti star ljudski trik: čaj z mlekom. Vas zanima v čem je trik?

Kombinacija zelenega čaja in mleka je zelo učinkovita pri razstrupljanju telesa, kot tudi pri hujšanju in uravnavanju prebave. Ta kombinacija je izredno močan diuretik, poleg tega pa zaradi mleka povsem izgubimo apetit.

Naj pa vas takoj na začetku opozorimo, da nikar ne pijte tega čaja več kot en dan in ne več kot dvakrat na mesec. Ko boste prvič poskusili, boste vedeli zakaj ...

Kako pripraviti čaj z mlekom?

Zelo pomembno je, da zelenega čaja nimate v filter vrečkah. Potrebujete namreč dve žlici kvalitetnega čaja (ne čajnega prahu!) in približno liter in pol mleka z manj maščobami.

Mleko dajte na štedilnik in ga segrevajte do 70 stopinj Celzija. Nato dodajte 2 žlički zelenega čaja, odstavite in še nekaj časa mešajte. Počakajte, da se čaj z mlekom ohladi na sobno temperaturo, potem pa to po skodelicah pijte čez cel dan. Ker boste pogosteje hodili na stranišče, nikar ne pozabite piti dodatno tekočino, najbolje vodo. Priporočljivo je, da na eno skodelico čaja z mlekom popijete vsaj kozarec vode.

Zakaj bi to pili?

Nekateri pijejo to kombinacijo zato, da hitreje hujšajo (pravijo, da vam enodnevno pitje lahko dobesedno odplakne tudi do 4 kg teže). Večina pa to počne zaradi zdravja, ker se prebudijo jetra, ledvice, prečisti se črevesje, izboljša počutje, koža ... Zaradi čistilnega efekta je tudi vpojnost hranljivih snovi večja, pomeni, da telo ob vsakem obroku dobi več energije. Pozitivnih učinkov je res veliko, zato bi tak napitek moral biti stalnica po vseh napornih vikendih, kjer so se mize šibile pod težo hrane polne nezdravih maščob, holesterola in ogljikovih hidratov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani