Interaktivni dodatki:


Datum: 31. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Požirek proti raku

Čeprav preskakujete obroke in nimate časa zajtrkovati, je edina prava in celo zaželena alternativa chia-kokos-borovničev napitek, ki zavira nastanek rakastih celic, zavira demenco, zavira staranje ...

Kombinacija chia semen, kokosa in borovnic ima toliko pozitivnih lastnosti, da bi ta napitek moral postati celo obvezen zajtrk vsem, ki ste pod stresom, ki vas čaka naporen dan in, ki vam ni vseeno za zdravje. Chia semena so izjemno bogat vir beljakovin, omega-3 maščobnih kislin, antioksidantov in mineralov. Vseh teh snovi najdemo več samo še v borovnicah. In zdaj je čas tudi za borovnice.

Ali ste vedeli, da ima kombinacija chia semen in borovnic 10-krat več omega-3 maščobnih kislin, kot losos, 8-krat več vitamina C, kot pomaranče, 15-krat več magnezija, kot brokoli, 5-krat več železa, kot špinača, skupaj s kokosom je 8-krat več kalcija, kot mleko ... med vsemi semeni sveta so chia semena najbolj hranilna na svetu. Celo bolj od konoplje in semen granatnih jabolk.

Kaj pa borovnice? Zavirajo nastanek raka, učinkujejo proti staranju, zmanjšujejo demenco in Alzheimerjevo bolezen. Borovnice krepijo možgane, ščitijo srce, uravnavajo sladkor, uravnavajo prebavo ...

Chia semena in borovnice spadajo med super živila in prav tak je tudi naslednji recept.

Sestavine:

  • 2 žlici chia semen
  • 2 dcl kokosovega mleka
  • 1/2 žlice masla
  • 4 žlice borovnic
  • začimbe: cimet, ingver, muškatni orešček
Priprava:

Kokosovo mleko in borovnice dajte čez noč v hladilnik. Če je le mogoče, se izogibajte ameriškim borovnicam velikankam, ki so pogosto praznega okusa in s prav takšno nutricistično sliko. V drobnih in temnih borovnicah se skriva bistveno več zdravja. Chia semena namočite v vodi vsaj za pol ure, najbolje pa je, da to storite čez noč. Namakajte jih vedno v razmerju 1 : 3 - na eno žlico chia semen dajte 3 žlice vode. Načeloma bi bilo 10 minut namakanja dovolj, lahko uporabite tudi semena brez namakanja, a v tem primeru vendarle dodajte malo vode, ker bodo chia semena v napitku nase vezala vso tekočino, pa boste dobili preveč gosto snov.

Še beseda o začimbah: če želite narediti napitek še bolj zdrav, je najbolje uporabiti kar vse tri, pri čemer nikar ne skoparite. Upoštevajte, da ima ingver rahlo pekoč okus, preveč cimeta bo napitek pogrenilo, muškatni orešček pa velja za pol drogo in z njim ni dobro pretiravati.

Za pripravo napitka dajte vse sestavine v mešalnik in mešajte minuto ali dve. Postrezite hladno, vendar ne uporabite ledenih kock. Tak napitek je idealen nadomestek zajtrka in prava vitaminsko-energijska bomba.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
rak
 
demenca
 
staranje
 
prebava
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani