Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

5 najpogostejših napak, ki jih delamo za mizo

Kako se obnašamo za mizo, ni pomembno samo, kadar jemo zunaj. Je pomembno tudi doma, ko smo s prijatelji in ostalimi družinskimi člani.

1. Ni vseeno, kako odložimo pribor


Položaj pribora sporoča gostitelju in kuharju, kako zadovoljni ste bili s hrano. To ne velja samo v lokalih, ko jeste zunaj, pač pa podzavestno to počnete tudi doma. Bodite pozorni, kako ostali družinski člani puščajo pribor.

2. Pribor ni orožje


Mnogi med obroki krilijo z rokami, pri tem pa držijo v roki nož in vilice, kot bi bili serijski morilci. To je ena hujših napak bontona, poleg tega pa je videti, kot da drugim zbranim za mizo grozite. Le kako naj vam kdo oporeka, ko pa imate nož v roki.

3. Diskretna uporaba prtičkov


Prtički oziroma serviete imajo seveda svojo funkcijo, vendar si brišite okoli ust diskretno in čim manj pogosto. Servieta je namreč ogledalo vaše olike. Naj ne bo polna ostankov hrane, ker ste si hoteli preveč stlačiti v usta in ste se popackali po celem obrazu. Verjemite, da to deluje zelo neotesano.

4. Sol in poper


Ni toliko pomembno, kje na mizi sta sol in poper, pomembno je, da sta skupaj. Za mizo še posebej velja pravilo, da stvari odložite tja, kjer ste jih vzeli. Zelo nerodno je, če iščete sol na drugih mizah, poper pa se vam je itak izgubil.

5. Palčke


Če greste v azijsko restavracijo, vam poleg pribora običajno ponudijo tudi palčke za katere pa veljajo ista pravila, kot za naš pribor. Ni vljudno z njimi opletati naokoli. Ni vseeno, kako jih odložite. In nikar ne bodite pretirano inovativni in dosledni. Če bi Kitajci riž in juhe jedli samo s palčkami, bi že davno umrli od lakote. Seveda si pomagajo z rokami, ki pa morajo biti čiste. Higiena rok je pomembna pred in po jedi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani