Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Česnovo maslo za mediteransko dolgoživost

Zakaj bi kupovali industrijske namaze, ko pa si lahko sami doma naredite okusen in predvsem zdrav namaz

Ena od skrivnosti mediteranske kuhinje je tudi česnovo maslo, ki ga je razmeroma enostavno narediti, glede zdravilnih učinkov pa kar poka po šivih. Dejstvo je namreč, da lahko tak namaz uporabite v sendvičih, lahko ga dodate k jedem pečenim na žaru, tudi mesnim jedem, najbolj zdravo pa je, če steblo zelene namakate v namaz ...

Sestavine:

  • 250 gramov masla
  • 2 stroka česna
  • 1 majhna čebula
  • peteršilj
  • poper
  • 1 žlica olivnega olja
Priprava:

Maslo zmehčajte na sobno temperaturo in ga narežite na kocke. Olupite česen in ga prerežite na pol. Dajte ga za 5 minut v vrelo vodo. Med tem v mešalniku zmešajte maslo, dodajte na drobno sesekljano čebulo, peteršilj in mleti poper (oboje po okusu), nato pa dodajte še kuhan in zmehčan česen. Vse skupaj dobro mešajte, da dobite gladko zmes, šele na koncu pa namazu dodajte žlico olivnega olja.

Vse skupaj še malo mešajte, nato pa vse skupaj pretočite v steklen kozarec in ga shranite v hladilnik (lahko tudi zamrzovalnik, če bi radi imeli svež in zdrav namaz čez zimo). V hladilniku naj namaz počiva vsaj 24 ur.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani