Interaktivni dodatki:


Trti podobna rastlina lei gong teng s svetlo zelenimi listi cveti septembra.
Trti podobna rastlina lei gong teng s svetlo zelenimi listi cveti septembra.



Datum: 30. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

Kitajska rastlina, ki premaga raka v mescu in pol

Farmacevtska industrija je na nogah, raziskava, ki so jo naredili v ZDA, pa je že druga, ki potrjuje čudežno moč kitajskega odkritja

Ali je mogoče, da je rak mogoče premagati na tako preprost način? Raziskava na Univerzi Masonic Cancer Center v Minnesoti je že drugi vseobsežni znanstven test, ki je potrdil skorajda čudežne lastnosti rastline lei gong teng ali trte boga groma. Več sto miši, ki so imele raka trebušne slinavke, je po 40 dneh popolnoma ozdravelo.

Po mnenju mnogih znanstvenikov čudežno moč v boju proti raku daje snov triptoid, ki ga najdemo tudi v ingverju, vendar ne v tako velikih količinah. Poleg tega se lei gong teng že stoletja uporablja v kitajski tradicionalni medicini predvsem za splošno izboljšanje zdravja.

Rastlina je zelo poceni in tudi preprosta za uporabo, čeprav v reviji Science Translational Medicine ne omenjajo načina, kako je bilo zdravilo pripravljeno. Med drugim navajajo tudi dejstvo, da je to zdravilo uradni medicini poznano že več desetletij, a zanj ni bilo interesa, ker ga ni mogoče patentirati. Se je pa takoj pojavila skupina lobistov, ki pri svetovni zdravstveni organizaciji že lobirajo, da bi lei gong teng uvrstili na listo prepovedanih zdravil vsaj za čas, dokler se ne ugotovi dejanska zdravilna moč. Po mnenju farmacevtov dve raziskavi še nista dovolj, povedano drugače, prepoved uporabe kitajskega čudežnega zelišča lahko traja tudi 10 let in več.

Po spletu lahko izvemo, da lei gong teng raste na Kitajskem in Burmi. Je plezalka podobno, kot vinska trta, in lahko zraste v dolžino tudi 12 metrov in več. Čaj iz te rastline je potrebno kuhati najmanj 60 minut, ker je drugače strupen. Ni ga dovoljeno piti med nosečnostjo, previden pa je treba biti tudi pri starejših ljudeh in otrocih, še posebej pri ljudeh s težavami na srcu in želodcu. Prav tako je potrebno biti pazljiv pri bolnikih na jetrih.

Prav tako je potrebno biti pazljiv pri predoziranju, kjer lahko hitro pride do zastrupitve in je treba v 4 urah na izpiranje želodca. To je pomembno zlasti v zgodnji fazi zdravljenja, ko se telo šele privaja na učinke nenavadne rastline.

Prvo raziskavo o zdravilnih učinkih so naredili na Kitajskem že leta 2012, ko je 70 bolnikov z revmatoidnim artritisom 14 dni pilo čaj, po koncu testnega obdobja pa so pri kar 90 % bolnikih zaznali bistveno izboljšanje.

Vsekakor je dobro biti pozoren na nova odkritja povezana z lei gong teng.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani