Interaktivni dodatki:






Datum: 24. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

7 nasvetov za pitje več vode

Piti več vode pomaga pri čiščenju telesa, a kaj, ko večina med nami pozabi, da bi morali na dan popiti vsaj 2 litra vode

Kofeinske in brezalkoholne pijače zadržujejo vodo v telesu. Sladke brezalkoholne pijače pa poleg tega še povzročajo napihnjenost, povečujejo nivo sladkorja v krvi in povečujejo občutek utrujenosti.

1. Voda z okusom


Če ima voda okus, je prijetnejša za pitje. Brez skrbi lahko v liter vode stisnete eno limono, dodate nekaj kosov lubenice, pomembno pa je, da obogateno vodo za nekaj ur pustite v hladilniku.

2. Jejte začinjeno hrano


Če boste k jedem dodali žličko rdeče paprike, boste brez težav popili vrč vode. Poleg tega začinjena hrana pospešuje metabolizem.

3. Uporabite mobilni telefon


Obstaja cel kup programov za mobilne telefone, ki delujejo, kot opomnik za pitje vode. Tak način opozarjanja se je izkazalo, kot zelo učinkovit.

4. Imejte vodo pri roki


V torbi ali na mizi vedno imejte pri roki steklenico vode. Steklenica naj bo zaprta, da ohrani svežino. Pazite le, da je vedno polna.

5. Telovadba


V fitnes ne odhajajte brez steklenice vode. Vodo vzemite s sabo tudi na sprehod. Med vsako fizično aktivnostjo morate spiti čim več vode. Najslabše je, če se potite in izgubljene tekočine ne nadomestite z novo.

6. Jejte diuretike


Med diuretike, snovmi, ki pomagajo izločati vodo iz telesa, spadajo: kumare, melone, zelene, lahko juhe ...

7. Ponoči pijte vodo


Če vas sredi noči napade lakota, raje popijte kozarec vode. To ne redi, poleg tega pa pomagate telesu pri odstranjevanju toksinov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani