Interaktivni dodatki:






Datum: 31. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Sokovi za redčenje krvi

Sokovi za redčenje krvi sicer ne morejo nadomestiti zdravil, lahko pa pripomorejo k boljšemu počutju ...

1. Malinov sok


Govorimo seveda o domačem malinovem soku za katerega nekateri celo verjamejo, da je učinkovitejši od aspirina. V svoji sestavi ima acetilselicilne kisline, ki imajo antipiretične lastnosti, kar pomeni, da blaži krče krvnih žil in mišic. Poleg tega ima malinov sok veliko kalcija, ki preprečuje nastanek krvnih strdkov. Še to: malinov sok in malinov sirup nikakor nimata istih učinkov. Malinovec je zgolj sladkorna bomba, ki z zdravilnimi učinki nima veliko veze.

2. Jagodni sok


Tudi jagodni sok vsebuje snovi, ki zavirajo nastanek krvnih strdkov in preprečujejo strjevanje krvi. Gre predvsem za citronsko kislino, pa tudi jabolčno, kininsko in fosforjevo. Jagode, ki dozorijo na prostem, so v primerjavi s tistimi v rastlinjakih bolj učinkovite.

3. Brusnični sok


Brusnice so že dolgo poznane kot naravni analgetik in ojačevalec imunskega sistema. Sok brusnic vsebuje veliko kislin, fenolov in drugih snovi, ki so pomembne predvsem pri razgradnji krvnih strdkov, hkrati pa preprečujejo njihov nastanek.

4. Češnjev sok


Češnjev sok vsebuje vse snovi, ki so pomembne za redčenje krvi. Učinek je tak, kot bi združili maline in jagode v en sok, poleg tega pa imajo češnje še vrsto drugih pozitivnih lastnosti. Češnje med drugim tudi pomagajo pri čiščenju in razstrupljanju telesa.

5. Granatno jabolko


Naravni sok granatnega jabolka je idealno sredstvo proti slabokrvnosti in anemiji. Dovolj je že kozarec soka na dan. Poleg tega krepi kosti, preprečuje zlome, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri razstrupljanju in seveda preprečuje nastajanje krvnih strdkov.

6. Grozdni sok


Grozni sok preprečuje nastajanje krvnih strdkov, znižuje nivo slabega holesterola in zmanjša vpliv prostih radikalov, ki so neposredno povezani z razvojem rakastih celic. Grozni sok ima veliko jabolčne, vinske in vrste drugih organskih kislin, poleg tega pa ima tudi veliko kalija, kalcija, fosforja in magnezija. Pri grozdnem soku moramo biti pazljivi le na veliko količino ogljikovih hidratov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
češnje
 
jagode
 
granatno jabolko
 
brusnice
 
maline
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani