Interaktivni dodatki:


Datum: 24. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Idealna ura za večerjo je 19

Star pregovor pravi: zajtrk jejte sami, kosilo s prijatelji, večerjo pa podarite sovražniku

Idealne ure za večerjo ni, ker tudi idealne večerje ni. Če pa vas lakota zvečer vseeno premami, jejte vsaj dve uri pred spanjem, da ima telo dovolj časa za presnovo. Izogibajte se sladkorju, pri sadju pazite, da ga ne kombinirate s težko prebavljivimi živili, absolutno pa se morate izogibati hitri hrani in alkoholu.

Statistika kaže, da je želodec najmanj aktiven med 21. in 23. uro in zato je optimalna ura za večerjo med 19. in 21. uro. Še bolj kot to, pa je pomembno, da imate tudi kosilo 3 do 4 ure pred večerjo. Če želodec do večerje ne prebavi vse hrane, se lahko obremenitve zavlečejo tudi dolgo v noč. Če ne jeste pravilno, vam bodo spanec motili želodčni problemi, problemi z vetrovi, vse skupaj pa se bo poznalo tudi na kilogramih.

Zato se pri večerji izogibajte testeninam (veliko ogljikovih hidratov, ki so težko prebavljivi). Zvečer ne jejte čokolad in sladkarij (metabolizem se upočasni). Alkohol moti spanec in še kaloričen je. Slani prigrizki so mastni, slani in prav tako kalorični. Prav tako se pazite močnih začimb ...

Priporočila

Nekaj priporočil pa je pri večerji vseeno dobro upoštevati. Izberite hladen škrob (primer: krompirjeva solata) in hrano bogato s proteini. Jejte tudi veliko zelenjave, rib, mlečnih izdelkov, med kruhi pa izbirajte rženega.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani