Interaktivni dodatki:


(Lieselathome.com)



Datum: 16. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Največja moč je v limonini lupini

Ali lahko res limonen v limonini lupini pozdravi raka?

Najboljši začetek dneva je limonina voda, še boljši pa, če dodate limonino lupino. Nekajkrat smo že pisali o koristnosti vode z limono in celo o slani limonadi (Slana limonada proti glavobolom), vendar se najmočnejše orožje limone skriva v lupini. Mnoge raziskave so pokazale, da limonen spodbuja nastanek encimov, ki zavirajo rakasta obolenja in upočasnjujejo nastajanje tumorjev.

Dejstvo je, da limonina lupina ni nobena posebnost pri slanih, pa tudi sladkih jedeh. Pravzaprav jo zelo pogosto uporabljamo kot dodatek, začimbo, o zdravilni moči pa je znano zelo malo. Večina vitaminov je namreč v lupini. Limona ima namreč 40 % soka, preostalih 60 % pa pogosto zavržemo.

Obogatena limonina voda

Zjutraj poskusite popiti vsaj 3 dcl tega napitka: v mlačno vodo stisnite sok ene limone in dodajte za majhno žličko naribane limonine lupine. Tako boste izkoristili vso moč limone, zmanjšali so boste apetit, spodbudili prebavo in očistili telo. Nekateri ameriški nutricisti tako ekstremno verjamejo v moč limone, da celo priporočajo, da limono narežemo na četrtine in jo celo pojeste. Sprva vas bo spreletel neprijeten kislinski šok, ko pa se bodo dlesni in jezik navadili na kislino limone, vam bo okus začel ugajati.

Seveda pa vse limone niso primerne, da bi jih uživali skupaj z lupino. Pogosto so namreč obdelane z etilenskim plinom difenilom, ki ohranja lupine sveže in rumene. Za limone je namreč značilno, da potem, ko so utrgane, ne zorijo več. Limonam, ki so na otip takšne, kot bi bile povoskane, se raje izogibajmo. Prav tak ne kupujmo limon s trdo, nagubano ali plesnivo lupino. Vsekakor pa pred uporabo lupine vsako limono zelo temeljito operite in obrišite. Le tako se boste vsaj delno znebili škodljivih snovi.

Bio in organske limone imajo seveda prednost.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani