Avokado je pravi zaklad mononasičenih maščob. Vsebuje veliko kalija, natrija in vitamine E, B, folno kislino in vlaknine. Debela lupina ščiti notranjost pred pesticidi, zato nikar ne nasedajte na eko- in bio-avokado, ker ni razlike.
Sestavine:
- 1 zrel avokado
- 3 žlice kakava
- 2 žlički sladila
- 1 žlička ruma
Avokado olupite, narežite in ga dajte v mešalnik. Dodajte kakav v prahu, sladilo in rum (ni obvezen, paše pa). Vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko zmes, ki vas bo spominjala na Nutello in podobne čokoladne namaze.
Ker je okus super-čokolade nekoliko nenavaden, ga lahko spremenite tako, da v gornjo zmes dodate tudi nekaj stopljene temne čokolade. Dobro pa je vedeti, da ima taka čokolada izredno nizek glikemični indeks in je primerna tudi za dekoracijo sladic (poskusite s palačinkami).