Interaktivni dodatki:






Datum: 9. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Česa ne smete jesti, ko ste prehlajeni

Ali veste, da določena vrsta hrane le še poudarja simptome prehlada? Dokler smrkate in pokašljujete, se izogibajte naslednjim živilom.

1. Kupljeni sadni sokovi
Danes so vsi sokovi narejeni iz sadnega ekstrakta in se med seboj razlikujejo le po deležu. 100 % sadni sok pomeni, da ima toliko koncentrata, kot ga dobijo iz enega litra, kar seveda ne more biti enako sveže stisnjenemu soku. Več o tem si preberite v prispevku Zakaj 10 % več soka ne pomeni več pijače?. Poleg tega, da v kupljenih sadnih sokovih ni živih organizmov, ki bi krepile imunski sistem, vsebujejo te pijače ogromne količine sladkorja. Veliko sladkorja pa dobesedno "krade" vitamine iz telesa.

2. Ocvrta živila
Ocvrta hrana ni priporočljiva tudi, ko smo zdravi. Predstavljajte si, kaj se dogaja v telesu, ko se telo bori z boleznijo in hkrati mora premagovati napore predelave ocvrte hrane. Ocvrta hrana vsebuje veliko nasičenih maščob, zato ne tratite energije z neprimerno hrano.

3. Kava
Ko zbolimo, moramo običajno veliko piti, da se telo očisti. Kava oziroma kofein pa deluje kot diuretik, kar povzroča dehidracijo telesa. Nikar ne obremenjujte že tako oslabljen imunski sistem.

4. Kisla hrana
Kisla hrana lahko poškoduje sluznico in tako še poslabša simptome. Izogibajte se vloženi zelenjavi in paradižniku, lahko pa si brez skrbi stisnete limono, ki v telesu deluje alkalno.

5. Alkohol
Nekateri mislijo, da šilce krepkega v jutranjo kavo deluje kot zdravilo, pa ni res. Podobno kot kava, tudi alkohol povzroča dehidracijo telesa.

6. Mlečni izdelki
Mlečni izdelki vsebujejo veliko beljakovin in vitamina D. Oboje krepi imunski sistem. A je mleko hkrati zelo neugodno, ker krepi izločanje naravne sluzi v telesu, kar še dodatno spodbuja kašelj. Če je le mogoče, med zdravljenjem črtajte mleko in mlečne izdelke.



Česa ne smete jesti, ko ste prehlajeni
(Huffpost.com)
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani